ЂИЛАС ИМ ПРЕОТЕО САЛУ: Нове муке струје у Демократској странци која је изабрала Лечића за председника

Д. М.

30. 09. 2020. у 10:38

ЂИЛАС ИМ ПРЕОТЕО САЛУ: Нове муке струје у Демократској странци која је изабрала Лечића за председника

Скупштина се изјашњава о исходу избора

ГРУПА демократа која је организовала страначке изборе и за председника изабрала Бранислава Лечића, требало би његово постављење да потврди на Скупштини наредног викенда, али им се и у овај посао "умешао" - Драган Ђилас.

Наиме, Организациони одбор за изборе у ДС хтео је да се Скупштина одржи у суботу, 3. октобра, у "Комбанк дворани" у центру Београда. Међутим, у последњи час у тај термин "утрчала" је Ђиласова Странка слободе и правде, која је за тај дан у овом простору закупила салу за одржавање своје Скупштине. На њој би, како је најављено, требало да буду представљени "стратегија за промену режима" и тим за Београд, а биће заокружен и процес конституисања страначких органа.

Зато су демократе биле принуђене да траже алтернативну локацију за одржавање своје Скупштине, на којој ће, како нам је речено, учествовати око 500 делегата. Они би требало да потврде избор Лечића за председника и да формирају остале органе странке - Главни одбор, Статутарну комисију, Надзорни одбор, Политички савет...

Лутовац не признаје непосредне изборе које је организовала, како каже, "мала група садашњих и бивших функционера странке, кршећи Статут ДС и служећи се нелегалним и нелегитимним методама". Његова заменица у ДС Драгана Ракић на дан одржавања избора у ДС ушла је са групом од око 50 људи у централу странке у Нушићевој улици, захтевајући да чланови Организационог одбора на челу са Видом Огњеновић напусте просторије.

Струја која је организовала изборе, с друге стране, оптужује Лутовца да је "Ђиласов стечајни управник", а Лечић, за "Новости", каже да очекује нове опструкције одлазећег председника:

- То ме не би изненадило, с обзиром на то да иза Лутовца стоји Ђилас. Али, ми идемо својим путем и завршавамо посао оздрављења ДС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)