ЗНАЧАЈ БЕОГРАДА НА ВОДИ: Како је Београд постао један од светски уређених градова (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

29. 09. 2020. у 19:35

ЗНАЧАЈ БЕОГРАДА НА ВОДИ: Како је Београд постао један од светски уређених градова (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Милена Анђела

РУДОЛФ Ђулијани, некадашњи градоначелник Њујорка, који је био у посети "Београду на води" 20. априла 2012. године, када се сусрео са председником Србије Александром Вучићем, том приликом је рекао како је тај пројекат пун погодак.

Председник Вучић је тада Ђулијанију представио пројекат и визију коју има на шта је он рекао:

- Кроз наше градове људи стичу слику о нама. Београд је један од светски уређенијих градова и зато би морао да има приобаље и приступ рекама и онда би био један од најлепших градова на свету. То сада није случај, али ће да се ради - рекао је он.

Како је то изгледало погледајте на приложеном видео-снимку:

О величини и значају овог пројекта говоре и фотографије које је министар финансија Синиша Мали данас поделио на Инстаграму, а која је настала 2014. године када се на месту где се данас налази "Београд на води" налазило више стотина нелегалних објеката.

"У обиласку Савског амфитеатра, односно будућег “Београда на води”, са сарадницима и представницима медија 20. новембра 2014. године - више стотина нелегалних објеката, потпуни хаос на обали и огроман посао испред нас! Када кажемо да је ретко ко веровао у “Београд на води” - управо на ово мислимо. Зато смо данас толико поносни 🇷🇸", написао је Мали уз фотографију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)