ДАЧИЋ ОДБРУСИО ЏАФЕРОВИЋУ: Твоје су руке крваве, а не моје

Танјуг

29. 09. 2020. у 18:50

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ЏАФЕРОВИЋУ: Твоје су руке крваве, а не моје

Фото Танјуг

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић поручио је данас председавајућем Председништва БиХ Шефику Џаферовићу да је био део власти у време Слободана Милошевића, али да, за разлику од њега, није учествовао у ратним злочинима.

Поводом оптужби Сефика Џаферовица да је био "раме уз раме" са, како је навео, "злочиначким режимом Слободана Милошевића", Дачић је у изјави за јавност истакао да за све време рата није крочио на територију БИХ, нити је учествовао у било каквим ратним злочинима.

"За разлику од мене, Шефик Џаферовић је, као што сви знају, био начелник Центра служби безбедности Зеница у време када су Србима одсецане главе од стране Одреда ''Ел Муџахедин'' и такозване Армије БИХ у региону Озрена, почев од злочина у Возући, што је била прва операција пре ИСИЛ-а, у којој се брутално и ритуално одсецају главе Срба и све то се снима камерама", навео је Дачић.

Рекао је да су у свему томе Џаферовићеви и Изетбеговићеви људи активно учествовали, "руковођени идејом стварања исламске државе, иза чега и даље стоје".

Додао је да је већина тих муџахедина добила држављанство БИХ, учествовала у терористичким нападима широм света, укључујући онај на куле у Њујорку, па чак и издавању босанског пасоша Бин Ладену, што су, како је истакао, све подаци америцких служби безбедности.

Зато, сматра Дачић, све што Џаферовић говори односи се на њега, па тако и непринципијелност око територијалног интегритета Србије и других земаља.

"По Џаферовићу, ако смо Србима могли без казне да одсецамо главе, што им не бисмо одсекли и део територије. Зато и лицемерје Џаферовића, једног дана за независност Косова, другог за територијални интегритет Азербејџана, трећег дана прети ратом Републици Српској ако спомене право на самоопредељење, и тако редом. Само да је против Србије. Зато Џаферовићу, запамти, БиХ никад неће бити исламска држава, јер је то држава равноправних народа и ентитета, а ако је Европа жели, нека је праве код њих", закључио је Дачић.

Шеф српске дилпоматије критиковао је синоћ, гостујући у емисији Цхирилица на Хепи тв лидере СДА, јер се залажу за признање косовске независности, на шта је Џаферовић реаговао рекавши да се увреде које је Дачић изрекао на његов и рачун Изетбеговића "односе на њега".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

zašto

29.09.2020. 19:40

zašto ti snimci otsecanja glava nisu pušteni celom svetu, nego su ih naši sakrili? sve bi bilo drugačije da je svet to video. ko je sakrio i zašto. sada je kasno pričati ali svi ste bili na vlasti i znali to i sakrili.