ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СА МУХАМЕДОМ АЛАБАРОМ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: Поносан сам на ово градилиште, постајемо светска метропола (ВИДЕО)

Новости онлине

29. 09. 2020. у 10:10

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СА МУХАМЕДОМ АЛАБАРОМ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: Поносан сам на ово градилиште, постајемо светска метропола (ВИДЕО)

Фото: Милена Анђела

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и председник компаније "Игл Хилс" Мухамед Алабар обишли су завршне радове на изградњи објекта "Галерија Белграде", у оквиру пројекта "Београд на води".

Обилазак је почео у 10 сати, а председник Вучић је рекао да је веома поносан на ово градилиште и да је то једно од највећих у Србији.

Обиласку радова присуствују и министар финансија Синиша Мали и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Вучић одушевљен напретком, Београд постаје светска метропола

- Београд постаје не само светска и европска метропола, већ ће моћи да привлачи све већи број туриста. У проблему смо због ковида, али смо по степену заразе, најбољи у Европи - рекао је председник.

Како је истакао поносан је на то што пројекат Београд на води, који је у почетку имао подршку 29 одсто наших грађана, сада подржава више од 70 одсто њих.

- Ковид прави проблеме на глобалном ниову. Србија је најбоља у Европи по епидемиолошкој ситуацији и надам се да ћемо моћи да тај висок ниво да задржимо. Важно је да и сви, уз помоћ вакцина и лекова, превазиђемо, да људи могу опет да путују и онда Београд постаје једна од најзанимљивијих дестинација - рекао је Вучић.

- Данас је на овом градилишту 2.850 радника, међу њима су и грађани Србије и региона, чак 200 су странци. Хвала Мухамеду Алабару на фантастичном раду, а ви видите да ово још није готово а већ изгледа сјајно.

Вучић је и подсетио да је Алабар један од највећих инвеститора на планети, и да је између осталог градио и Бурџ Калифу.

- Срећан сам зато што ово показује снагу српске економије, иако је она мала мора да расте много брже. Наша економија је показала велику отпорност и током кризе, и Србија више не игра регионалну лигу, већ лигу шампиона - истакао је Вучић.

Он је истакао и да Кула Београд већ увелико напредује, иако су, каже, неки мислили да неће никада бити готова.

- Тражио сам и договорио са Алабаром да пре Светог Николе следеће године завршимо овај торањ, што значи за годину дана и два месеца највиша зграда Србије и Југоисточне Европе да буде завршена и феноменално осветљена - рекао је председник.

Председник се захвалио и министру финансија Синиши Малом, рекавши да овај пројекат не би успео без њега.

- Уверен сам да уколико успемо да задржимо овакву добру епидемиолошку ситуацију још месец дана то ће бити сјајно, зато што ће наши угоститељски објекти поново моћи да процветају, и опоравак ће бити много бржи - рекао је председник, и захвалио се грађанима.

Председник о преговорима са Приштином, нападима на његовог брата и сукобима на Кавказу

На питање о напретку преговора са Приштином, Вучић је рекао да разуме сваког противника који се понаша рационално, али да врло често не може да схвати неке потезе албанских лидера.

Председник је такође истакао да ће у наредних неколико дана бити познат мандатар нове владе.ж, а затим је одговорио на нападе на његовог брата за наводно поседовање земље у Војводини.

Фото: Милена Анђела

- Ја се трудим да не браним никога осим оних против којих се води хајка. Ја не одговарам на све лажи, већ пет година слушам како је мој брат велепоседник и како има највише земље у Војводини. А ја само да питам, где се налази један ар који поседује у Војводини? Нико не одговара, зато што је то лаж. И нико се неће извинити. То је нешто са чиме морате да се помирите ако се бавите овим послом - истакао је Вучић.

Он је негирао инсинуације да је Београд на води приватно насеље, и рекао да је у јавном власништву чак 32 одсто овог пројекта, као и да је пројекат успео упркос опструкцијама.

- Овде су уклоњени само бесправни објекти, који су некима служили за бизнис, некима за живот. Све што је било легално, попут Симпа, је исплаћено. Данас је ово најлепши део Београда, и поносан сам на рад наших пријатеља.

Председник је истакао да је спортски да Звезда игра у Јеревану, и да се нада победи.

- Што се тиче Звезде, мислим да треба да игра у Јеревану, и да не треба да користимо ову ситуацију. Биће онако како УЕФА каже, а спортски је да Звезда иде у Јереван и победи у Јеревану - рекао је Вучић, па додао да је доста глупости у медијима о томе како српско оружје убија на Кавказу.

- Ми смо продавали муницију и једнима и другима. Па шта то значи, да су и Руси и Американци и сви други криви. Ми желимо мир, та два народа су нама братска, и верујем да ће и Јермени и Азери смоћи снаге да дођу до мира.

Алабар честитао на сјајном послу

Мухамед Алабар је честитао свима који су радили на Београду на води, и истакао је да му је драго на сјајном послу који је урађен.

- Да није било економске политике и окружења погодног за инвестирање, које је омогућио председник Вучић, тешко је да бисмо ово успели да урадимо. Ретко је видети лидере који се толико труде - рекао је Алабар.

Алабар је рекао да је одважно делати, али је и ризично, и нагласио да је имао пуну подршку Владе Србије. 

- Србија јесте земља у коју вреди долазити, ви сте земља у успону, и част ми је што имам прилику овде да радим, и хвала вам председниче што сте нам омогућили то.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

Nikola

29.09.2020. 10:40

Beograd na vodi, za ponos naseg glavnog grada. Nemam materijalnu situaciju kupiti stan u nekoj od ovih zgrada ali sam imao priliku biti u jednom stanu u kojem mi zivi prijatelj, pogled je fenomenalan a kvalitet gradnje iznad svega.

Ines R

29.09.2020. 14:04

Upornim i marljivim radom smo nasu ekonomija ojacali, i kako predsednik rece, stigli do lige sampiona. A ja bih dodala, da prezimimo u njoj pa na prolece punom parom za visok plasman. Za jos veci napredak nase Srbije.

sneskaaa

29.09.2020. 15:25

Najznačajniji infrasturkturni projekat koji Beograd svrstava rame uz rame sa najlepšim i najvećim kako evropskim, pa tako i svetskim metropolama. Umnogome će doprineti ekonomskom rastu i procvatu turizma u Srbiji.

Milijana

29.09.2020. 15:58

Da nije bilo ekonomske politike i okruženja pogodnog za investiranje, koje je omogućio predsednik Vučić, teško bi ovo uspeli da uradimo. Retko je videti lidere koji se toliko trude.Na zadovoljstvo svih nas Beograd će biti velika i najlepša prestonica u Evropi!!!

Nikolina

29.09.2020. 16:49

Projekat "Beograd na vodi" daje poseban sjaj i novu sliku Srbije i njenoj prestonici, kao i njenom razvoju i ekonomskom jačanju. Srbija je danas veliko gradilište, svaki kraj naše zemlje se podjednako razvija. "Beograd na vodi" je nešto na šta smo svi ponosni.