ТРОБОЈКА ОСВАНУЛА ИЗНАД ЗВЕЧАНА: Руска застава се вијори на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Novosti online

28. 09. 2020. у 14:40

ТРОБОЈКА ОСВАНУЛА ИЗНАД ЗВЕЧАНА: Руска застава се вијори на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Фото, Принтскрин

ЗАСТАВА Руске Федерације осванула је у Звечану, на средњовековној тврђави у том граду на северу Косова и Метохије.

Овај снимак Спутњику је уступио Филип Фићовић, правник из Звечана који се бави дигиталном дипломатијом од почетка покушаја да Косово и Метохија постане чланица Унеска.

"До сада се на нашој тврђави, која је симбол борбе српског народа, вијорила српска тробојка, а сада су грађани поставили руску заставу. За то не треба тражити посебан разлог, неспорне су симпатије грађана Звечана према Русији, земљи коју доживљавамо као највећег пријатеља српског народа", каже Фићовић.

Он додаје да становницима Звечана уопште није важно да ли ће други разумети њихову фасцинацију руском заставом.

"Застава јесте, да тако кажем, туђа, али је за нас велики понос што се вијори на тврђави, не доживљавамо је као туђу. Уосталом, застава је готово идентична српској", додаје у шали Фићовић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

severni sektor

28.09.2020. 16:06

Ovo sa ruskom zastavom je direktno ugrožavanje srpskog stanovništva! Direktna izdaja srpskog naroda! Rusofilski fanatizam je doneo zlo srpskom narodu zajedno sa dolaskom komunizma. Komunisti su podsticali svaki razdor unutar Srba i uradili svr da rasparčaju srpske zemlje! Zavadili su Srbe sa starim saveznicima Francuskom, Engleskom i celim Zapadom. Ruski špijuni to potpiruju žestoko. Ruski špijuni i njihovi naši pomagači, komunjarski fanatici.

Goran

28.09.2020. 16:21

Srbi nisu i nikad nece biti Rusi. Onome ko zeli da ovde dodje ruska cizma ili da se ova zemlja udruzi sa Rusijom, treba omoguciti da se sa porodicom preseli u Rusiju. U slucaju bilo kakvog rata i da se Rusi nadju sa vojskom u Srbiji takvi ljudi bi prvi saradjivali sa okupatorom. Stop rusofiliji ili bilo kakvom poistovecivanju naseg naroda sa nekom stranom drzavom.