ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Влада средином октобра

Танјуг

27. 09. 2020. у 10:23

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Влада средином октобра

Фото: принтсцреен

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће наредна седмица бити кључна за формирање нове Владе Србије.

Она је додала да верује да ће она бити формирана средином октобра.

"Верујем да ће наредна недеља бити кључна за формирање нове владе, председник је ту у земљи, нема потребе за разговорима у иностранству", рекла је Брнабић и подсетила да је председник био у Вашингтону, Истанбулу, требало је да иде и у Брисел ....

Наредне недеље ће разговрати са потенцијалним патнерима, са свим парламентарним странкама које су прешле цензуз, рекла је Брнабић за ТВ Пинк и додала да верује да ће након тога средином октобра бити формирана влада.

МОЖДА НЕЋЕМО НИ ИМАТИ ПАД БДП

Има назнака да ове године уопште нећемо имати пад Бруто друштвеног производа, што би био огроман успех, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Она је најавила да ће крајем октобра бити завршен Дата центар у Крагујевцу који ће, како је рекла, бити најмодернији у Европи.

У октобру ће, рекла је премијерка, бити завршена и отворена и вишенаменска лабораторијска ламела у Нишу у саставу тамошњег Електронског факултета.

"То ће створити услове за младе да остају у нашој земљи", истакла је она.

 
15.000 РАДНИХ МЕСТА ЗА МЛАДЕ

За програм Моја прва плата се пријавило 9.648 компанија али пошто податке још процесуирамо, очекујем да тај број премаши 10.000, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Гостујући на ТВ Пинк она је рекла да то значи око 15.000 радних места за почетак пословних каријера младих људи, али да се очекује да ће број радних места огласених преко програма Моја прва плата, бити и већи и да ће износити око 17.000.

Влада Србије је, подсетила је она, у овај програм уложила две милијарде динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)