ОПТУЖНИЦА МОРА НА ДОРАДУ: Суд у Приштини о случају Ивановић

Д. З.

26. 09. 2020. у 07:05

ПОСТУПАЈУЋИ по жалбама адвоката одбране осумњичених у случају убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, Веће Апелационог суда у Приштини вратио је предмет, односно оптужницу на поновно одлучивање.

ОПТУЖНИЦА МОРА НА ДОРАДУ:  Суд у Приштини о случају Ивановић

Фото архива

Према речима адвоката Јоване Филиповић, заступнице Ивановићеве секретарице Силване Арсовић, то значи да ће оптужница морати да се преуреди у складу са законом о кривичном поступку. А тужилаштво има рок од три дана да достави нову, преуређену оптужницу у овом случају.

- Још на припремном рочишту имали смо приговоре да оптужница не садржи основне елементе који указују на време и начин извршења кривичног дела, објекат извршења као и правну квалификацију кривичног дела, односно да ли је дело починила организована криминална група или је то учињено у саизвршилаштву - појашњава Филиповићева.

Решењем Апелационог суда, према мишљењу адвоката Дејана Васића, једног од браниоца осумњичених, у потпуности је "демолирана оптужница Специјалног тужилаштва и стављено ван снаге решење Основног суда којим је она потврђена".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

buki

26.09.2020. 08:27

A ti Srbi koje su oni optužili paušalnom optužnicom su i dalje u zatvoru? Kad izađu, imaju li prava kao nevino optuženi da traže od Euleksa (ili koga) novčanu odštetu za protivpravno privođenje i zatvaranje, šikaniranje, i sve drugo što su pretrpeli za ove godine u neosnovanom pritvoru?