КОЛОНЕ ПОНОВО ПОСВАЂАЛЕ ОПОЗИЦИЈУ: Ђиласов УОС одбацује предлоге са састанка који је организовала нова странка за наредну кампању

В. М.

26. 09. 2020. у 08:31

ПРЕДСТАВНИЦИ Удружене опозиције јуче су одбацили предлог о изласку у више колона на следеће изборе, који су изнеле партије које су учествовале на састанку у просторијама Нове странке.

КОЛОНЕ ПОНОВО ПОСВАЂАЛЕ ОПОЗИЦИЈУ: Ђиласов УОС одбацује предлоге са састанка који је организовала нова странка за наредну кампању

Фото архива

Тако је иницијатива лидера СДС и бившег председника Србије Бориса Тадића да се опозиција договори око тога како ће наставити борбу против власти, само продубила јаз између ионако уситњених и супротстављених партија и коалиција.

Удружену опозицију окупљену око странака Драгана Ђиласа и Вука Јеремића на првом састанку одржаном пре неколико дана представљао је Јанко Веселиновић. Међутим, другом састанку који је организован у четвртак увече, није присуствовао ни Веселиновић нити било ко други из УОС.

Веселиновић је јуче рекао да није време да се прича о изборним колонама:

- Борба за слободне изборе, слободан РТС, правила за медије са националном фреквенцијом... па онда прича о једној или више колона. И није исто које ћемо изборе имати прво. Је `л неко мисли на председничке изборе у више колона?

ЛУТОВАЦ: ЛАЖНИ ИЗБОРИ

ПОБУЊЕНА фракција ДС, предвођена Браниславом Лечићем, Видом Огњеновић и Драгославом Шумарацем данас организује унутарстраначке изборе. Те изборе не признаје струја која је верна актуелном председнику Зорану Лутовцу. Они су јуче поручили да то "нису и не могу бити избори за руководство ДС јер је статут странке јасан кад је у питању начин расписивања избора и кандидовања".

Сличну поруку на "Твитеру" је јуче објавио и Ђорђе Вукадиновић, такође члан УОС.

На другој страни су СДС, ПСГ, Доста је било, ДСС, "Не давимо Београд" и Нова странка. Њихови представници разговарали су у четвртак о наставку заједничке борбе за изборне услове и груписању опозиције у идеолошки логичне колоне. Они су позвали Удружену опозицију да се врати за преговарачки сто и најавили да ће домаћин следећег састанка бити ПСГ.

Покушај Са састанка у Новој странци,Фото архива

Коментаришући планове опозиције, лидер СНС Александар Вучић казао је да је "једини циљ Удружене опозиције његово рушење и рушење свега што држава ради":

- Они немају никакве планове, нити програме, попут повећања плата и пензија, снажења економије и улагање у инфраструктуру. Имали су план за рушење фонтане на Славији, план за рушење Београда на води, где је сада квадрат и до 10.000 евра и имају најлепшу променаду. Сада руше Национални стадион и споменик Стефану Немањи. Пошто немају других планова, осим уништења и рушења, једини план је моје рушење.

Вучић је закључио да га опозиција руши и зато што "данас имамо веће плате и пензије и због тога што ће до 2021. године садашња власт изградити више путева и пруга него у време Тита".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)