НОВОСАДСКИ НАПРЕДЊАЦИ ОДГОВОРИЛИ: Нико није хапсио Новаковића и екипу, нису имали личне карте док су лепили плакате!

Novosti online

25. 09. 2020. у 14:12

НОВОСАДСКИ  НАПРЕДЊАЦИ ОДГОВОРИЛИ: Нико није хапсио Новаковића и екипу, нису имали личне карте док су лепили плакате!

Фото: Ж. Кнежевић

НОВОСАДСКИ напредњаци реаговали су на оптужбе Борислава Новаковића из Народне странке јер како се наводи у саопштену човеку који сваког дана очекује пресуду за кривична дела која је починио 2011 и 2012. године, разумљиво је да се из страха причињавају разне ствари.

- Међу лажима које је Новаковић данас изговорио налази се и она да је Нови Сад уврштен на само њему знану мапу, како каже „најзначајнијих чворишта за прање новца у региону“ Српска напредна странка подсећа лажова Бору Солунца да се Нови Сад и Србија захваљујући Српској напредној странци налазе на неким другим мапама, попут оне са државама и градовима са најсигурнијим улагањима новца. Што се тиче прљавог новца који спомиње, против Новаковића и још неколило саучесника и партијских пријатеља води се кривични поступак који се ближи крају. То је разлог свакодневног запомагана марксисте и криминалца, који жели да скрене пажњу са својих недела и криминала странке у којој је био високо котиран али и коалиције у кјој се сада налази, а у ту је међу вођама банде. Криминал је Новаковићев начин живота извор прихода, а временом је посатао и имиџ. Цео један период новије српске историје непосредно после 5.октобра, на жалост остаће забележен црним словима због криминалних приватизација, отимачине, политичких убистава. Борислав Новаковић је био и остао део тог система и ма колико желео та мрља ће га пратити током целог живота – наводи се у саопштењу Градског одбора СНС.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, је одогаварјући на Новаковићеве оптужбе и дела опозиције одговорио да лажним вестима покушавају да испровоцирају.

- Прво се појавила вест да је била нека масовна туча, а никакве масовне туче није било. Хоћу да кажем да слика никада није црно бела и нема црно бела слика. Ако полиција не ради свој посао што га не ради, с друге стране ако полиција ради свој посао што ради. Хоћу да кажем да нико није приведен због лепљења плаката, нико није лишен слободе, нико није задржан. Полиција је легитимисала лице, као што је легитимисала сто пута чланове и Српске напредне странке када су у ноћним сатима лепили. И то било ко неће да потврди тај лаже - изричит је Вучевић и додао:

Користе сваку ситуацију да праве тензију

- То је посао полиције. И ту долазимо до суштине, господин Новаковић и још пар њих нису имали личне карте код себе и полиција је тражила да се идентификују. И то су искористили. Видите, одмах Бојан Пајтић ко вампир долази, новинари , неке телевизије... Нико није приведен и знате колико полицију брига шта се лепи. Пошто сам ја био на плакатима, нека лепе, немам проблем с тим. Ружно је што лепе на градску кућу. Они су нервозни јер су неки судски поступци при крају и зато се прави тензија. Да разјасним није полиција спречавала лепљење плаката, него они нису имали личне карте - каже Вучевић и наставља:

- За разлику од њих ја морам носим личне карте, као што наи родитељи морају да их носе , као и сви грађани и Новог Сада и Србије морају да носе личне карте јер је то законска обавеза. Можда ти опозициони политичари сматрају да њих нико не сме да легитимише, нити да га пита за личну карту, а то доводи до урушавања правног система. Нека лепе све плакате где год хоће, нека лупетају, то је њихово право, то је демократија . Моје је да одговорим њихово је да нападају, али сви морамо да поштујемо закон! А што не носе личне карте, и шта је проблем ако им полиција тражи личне карте! Иначе полиција је отишла, а они су наставили да лепе. Ништа им полиција није одузела ни четку, ни лепак, ни плакате. Ништа! Али њима треба да испадну жртве. Али нисам их чуо да су били летос оптужили активисте странке Вука Јеремића када су покушали да запале градску кућу. Исти тај Новаковић и његов пајтос који ради у водоводу и канализацији али и многи који и даље раде у јавним предузећима нису тада ништа осудили. Сви и даље раде у јавном сектору, а држе предавања. Како нису осудили када су покушали да запале наше страначке просторије. Више не могу ни да стигнем да одговорим на све лажи. Мој апел полицији само пусте нека наставе да лепе плакате, само нека не вређају на верској расној и национално припадности - рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)