ГРЕНЕЛ ОДУШЕВЉЕН ПОТЕЗОМ КОСОВСКИХ СРБА: Објавио фотографије Газивода и поруке подршке Доналду Трампу

Новости онлине

24. 09. 2020. у 21:02

ГРЕНЕЛ ОДУШЕВЉЕН ПОТЕЗОМ КОСОВСКИХ СРБА: Објавио фотографије Газивода и поруке подршке Доналду Трампу

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

СПЕЦИЈАЛНИ представник америчког председника за дијалог Ричард Гренел објавио је данас на друштвеним мрежама фотографије језера Газиводе на којима се види натпис "Језеро Трамп" (Лаке Трумп).

Гренел је у сторију на Инстаграм налогу објавио две фотографије не кријући одушевљење због потеза Срба са севера Косова.

Гренел је фотографију језера Газиводе са натписом "Језеро Трамп" објавио и на Твитеру уз поруку да су се обе стране "сложиле око новог имена".

- Како назвати језеро које је Приштини и Београду озбиљан камен спотицања упркос компромису који су осмислиле САД о покретању студије изводљивости да се створе радна места и више енергије за регион... тако да су се обе стране сложиле око новог имена: Језеро Трамп - написао је Гренел на Твитеру.

Срби на северу Косова и Метохије данас су на Брњачком мосту, на путу који повезује Београд и Приштину, и на брани језера Газиводе, поставили велике транспаренте којима су председнику САД Доналду Трампу послали поруку подршке, због његове борбе за мир и напредак у региону и ангажовања у дијалогу Београда и Приштине.

Фоот. Новости"

На мосту је освануо транспарент са поруком на енглеском "Председниче Трамп, косовски Срби захваљују Вам на томе што доносите мир".

Транспарент је постављен и на брани језера Газиводе и на њему пише "Језеро Трамп".

Гренел је на фотографијама ознацио језеро Газиводе које се налази на северу Косова и америчког председника Трампа.

(Косово Онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)