ШЕФА БИРАЈУ ПРЕ МРАКА: Чланови ДС сутра непосредно гласају за ново руководство

Д. М.

25. 09. 2020. у 08:20

ШЕФА БИРАЈУ ПРЕ МРАКА: Чланови ДС сутра непосредно гласају за ново руководство

Фото: В. Данилов

ИЗБОРИ за ново руководство Демократске странке, које актуелни председник Зоран Лутовац не признаје, још једном су оголили све проблеме некада највеће партије у Србији, посебно финансијске.

Наиме, странка је због дугова у многим местима остала без просторија, попут Ниша и Новог Сада, у неким одборима је искључена струја, па је организациони одбор за спровођење избора у ДС, на чијем челу је Вида Огњеновић, морао да се довија на разне начине да обезбеди услове за гласање на 40 бирачка места, на којима ће се изјашњавати око 3.500 чланова са правом гласа.

Тако ће у оним одборима који немају струју, као што је, рецимо, случај на Палилули, гласање трајати док има дневног светла, односно до 18 сати, уместо до 20 сати. Како нам је речено у Организационом одбору, негде ће бирачка места бити отворена у приватним становима и кућама чланова странке, који ће их сутра уступити странци за потребе гласања.

- ДС, нажалост, нема ниједну некретнину у свом власништву, а с обзиром на то да су рачуни странке већ пет година у блокади, у неким градовима смо због дугова избачени из просторија које смо користили, негде су нам искључене струја и вода јер рачуни нису измиривани. Сада смо, где год смо могли, обезбедили јавне просторе где ће бити бирачка места, попут месних заједница, а тамо где то нисмо успели, гласаће се на алтернативним местима, попут приватних станова - каже наш извор.

Према подацима са сајта Народне банке Србије, рачуни ДС су у блокади пуних пет година, а тренутни дуг износи 70,7 милиона динара, или око 600.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Petar

26.09.2020. 08:01

@Nebojsa Bozic - Pojedinim?! Velika vecina je dolaskom na vlast "zaboravljena" a na najbolja mesta dosli prijatelji, kumovi, rodjaci, SPS-JUL ovski kadar staroj gardi koja je izvojevala pobedu nož u ledja. Neka im sada rade ljudi koje su postavili, direktori, ambasadori, ministri, sefovi kabineta, savetnici, clanovi raznih odbora (koji nisu presli u ćerka stranku SNS). Hrani D.S. da te izujeda.

Sale

25.09.2020. 09:06

Večiti funkcioneri, zatim preletacevici-ke, funkcioneri po osnovu rodjackih veza kamen su o vratu D.S. Ako ih Lutovac i D.S. ne izbaci bez mogućnosti povratka, stranka ide u istoriju, biće kao SPO nekada i sada, predmet podsmeha i rezignacije.