ВУЧИЋ НА ПРОМОЦИЈИ ПОЛАЗНИКА ОСНОВНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ОБУКЕ У МАКИШУ: Изабрали сте дивно и часно занимање, желим вам успешне каријере

Novosti online

24. 09. 2020. у 09:32 >> 09:51

ВУЧИЋ НА ПРОМОЦИЈИ ПОЛАЗНИКА ОСНОВНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ОБУКЕ У МАКИШУ: Изабрали сте дивно и часно занимање, желим вам успешне каријере

Фото: Танјуг Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић присуствује свечаној промоцији 23. и 24. класе полазника Центра за основну полицијску обуку у Наставном центру "Макиш".

Полазници 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку ступиће данас у редове Министарства унутрашњих послова, након завршене деветомесечне обуке, саопштио је МУП.

На почетку свечаности изведена је химна Републике Србије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поздравио је полазнике.

Фото: Танјуг

- Када погледам ове редове, њихове колеге свакодневно штите грађане Србије, прва реч која ми падне на памет је поверење. Зато вам хвала што сте одабрали да служите свом народу - истакао је министар.

Он се захвалио председнику Вучићи на подршци коју пружа полицији.

Председник Србије Александар Вучић обратио се младим припадницима полиције и поручио им је:

- Поштовани млади људи, нећу да читам говоре, бићу веома кратак. Пред вама су озбиљни, тешки и одговорни задаци. Морате на себе да преузмете одговорност коју нисте имали до сада. Прво изабрали сте часно и дивно занимање, стали сте уз своју државу. Од данас ви сте људи који брину о својој Србији и нема никог ко каже да му је прече да брине о својој држави од вас. Зато сте ви посебни – рекао је председник Вучић.

Наставићемо са побољшањем животног стандарда припадника МУП, желим вам успешне каријере - поручио је председник.

Промоцији будућих полицајаца присуствују и њихове старије колеге из посебних јединица полиције Полицијске бригаде, Жандармерије, Интервентне јединице 92 и Хеликоптерске јединице МУП-а.

Они ће извести више показних вежби.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (41)

Pajić P

25.09.2020. 08:44

НИкад није било лако бити полицајац, а нарочито од 2000.г. до 2012.г. Сада се ситуација побољшала, доста се улаже у опремљеност полиције а и социјални статус полицајаца се побољшао.