БОРЧАНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ГОТОВ У ЈАНУАРУ, ТЕК СЛЕДЕ УЛАГАЊА: Лева обала биће по мери житеља

Б. Борисављевић

23. 09. 2020. у 12:00

БОРЧАНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ГОТОВ У ЈАНУАРУ, ТЕК СЛЕДЕ УЛАГАЊА: Лева обала биће по мери житеља

Фото Беоинфо

СТАНОВНИЦИ Борче и околних насеља ће у јануару следеће године добити модеран дом здравља, што је само почетак великих инвестицоних улагања у побољшање услова живота на левој обали Дунава, како житељи овог дела престонице не би били грађани "трећег реда", најавио је Горан Весић, заменик градоначелника.

Он је заједно са председником општине Палилула Александром Јовичићем обишао градилиште.

Према речима Весића, дом здравља је највећи објекат примарне здравствене заштите који се гради, јер има око 5.500 квадрата. Грађанима ће на услузи бити готово све специјализоване службе, од дечјег одељења до ултразвука, тако да ће око 150.000 грађана који живе са друге стране реке, на једном месту моћи да остваре већину својих медицинских потреба.

- Ово је само почетак наших великих улагања на левој обали Дунава - рекао је Весић. - Град заједно са општином Палилула наставља да интегрише леву обалу Дунава у град, како грађани који овде живе не би били грађани "трећег реда", а што су раније сигурно били. У новембру ће бити расписан тендер за изградњу пречистача за прераду отпадних вода у који ће улазити канализација коју градимо, а у децембру тендер за изградњу канализације.

СЛУЖБЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Стари Дом здравља у Борчи могао би да буде пренамењен у услужни центар за грађане са леве обале Дунава.

- Наша је жеља да се у том простору налазе службе за легализацију објеката, за издавање докумената, тачније, за све послове које грађани сада обављају у општини у Таковској улици - истакао је Јовичић. - Тако не би више морали да прелазе 15-20 километара, те би послове могли да обаве у насељу Борча, који би био центар за Крњачу, Котеж, Падинску скелу и остала насеља у овом делу престонице

Очекује се да, током јесени, објавимо и тендер за изградњу вртића који ће се налазити у близини дома здравља, а припремамо и локацију за градњу нове школе.

ПОДСТИЦАЈ Александар Јовичић и Горан Весић на градилишту

Фото Беоинфо

Он је најавио да ће 2021. године почети изградња моста на Ади Хуји, што ће бити још један мост који ће повезивати леву обалу Дунава са другим деловима града.

- У наредних десетак година овај део града биће потпуно другачији. Неће бити само бесправно насеље већ насеље у које ће људи долазити са жељом да овде живе, јер имаће све услове које имају и други грађани Београда.

Јовичић је истакао да је задовољан динамиком радова на будућем дому здравља.

- Тридесет година смо чекали на изградњу дома здравља, што ће грађанима овог дела престонице омогућити адекватну здравствену заштиту, специјалистичке прегледе, и за децу и за старије - рекао је Јовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)