ГРЕНЕЛ: Одајем признање Вучићу и Брнабић због напора да се споразум реализује

Novosti online

22. 09. 2020. у 13:50

СПЕЦИЈАЛНИ саветник председника САД Ричард Гренел и шеф ДФЦ Адам Болер очекују континуитет у реализацији споразума из Вашингтона, истичу да то није партијска ствар, а Болер истиче да одговара Конгресу, а не администрацији председника Америке, ко год он био.

ГРЕНЕЛ: Одајем признање Вучићу и Брнабић због напора да се споразум реализује

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

- Оно што сте видели је посвећеност владе САД - нагласио је Гренел на прес конференцији, упитан на који начин мисли да ће се обезбедити спровођење споразума с обзиром на изборе у САД.

Да је реч о посвећености владе САД, каже Гренел, сведочи и чињеница да је у Београд, само две недеље након Вашингтонског споразума, допутовала никада већа делегација САД у посети Србији, од доба Џимија Картера, а можда и у целој историји односа две земље.

То, каже Гренел, показује пуну пажњу коју влада САД посвећује овом региону.

- Одајем признање и председнику Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, јер су посвећени да дубоко зароне у ову материју из перспективе српске стране ка томе шта може да се покрене. Најважније су саме коморе и приватни сектор, што се тиче замаха отварања ка могућностима приватног сектора - додао је Гренел.

Подсетио је да је председник Доналд Трамп аутор визије да се разговори Београда и Приштине пребаце на економску нормализацију.

Рекао је да се ради о процесу који ће трајати 10 до 20 година и чији ће се резултати видети.

- Видећете да ће се врло брзо отворити радна места. Биће то високо плаћени послови у енергетици, екологији, инфраструктури - додао је он.

Гренел је казао да је ово прилика да се многобројни образовани Срби у САД и Европи, након стицања образовања, врате и покрену посао у својој домовини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)