ДАЧИЋ О УЧЕШЋУ У СНАГАМА УН : Нема предлога о повлачењу војника из мировних мисија

Танјуг

21. 09. 2020. у 13:37

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас да није било предлога Влади Србије о повлачењу српских војника из мировних мисија.

ДАЧИЋ О УЧЕШЋУ У СНАГАМА УН : Нема предлога о повлачењу војника из мировних мисија

Фото Танјуг

На питање да ли Србија намерава да повуче војнике из мировних мисија, као што је то најавио министар одбране Александар Вулин, Дачић је прецизирао његову изјаву, рекавши да министар Вулин то није најавио већ је казао да ће то питање бити размотрено, али да у сваком случају за сада није била таква намера Владе Србије.

"Мировне мисије јесу веома значајан део и наше безбедносне и спољне политике и имали смо само позитивне реакције широм света", рекао је Дачић новинарима у Клубу посланика.

Дачић је казао да Вулин није предложио повлачење војника из мировних мисија на влади.

СКОПЉЕ МОРА ДА ПОШТУЈЕ ПРАВИЛА ЦРКВЕ

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас, поводом захтева председника Северне Македоније васељенском патријарху Вартоломеју да призна Македонску православну цркву, да постоји начин на који се о томе разговара и да "попречни путеви" не доприносе добрим односима две земље.

Дачић је подсетио да је више пута говорио о томе да може да се говори о односима између две државе, али да не може да се говори на државном нивоу у области религије и црквених заједница које имају своја правила.

"Ми желимо да дође до договора, али свакако да се морају поштовати правила Православне цркве, а и очекујемо да васељенски патријарх буде на тој страни као што се изјаснио и против стварања тзв. Црногоске православне цркве", поручио је Дачић, одговарајући на питања новинара у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)