ДАЧИЋ О УЧЕШЋУ У СНАГАМА УН : Нема предлога о повлачењу војника из мировних мисија

Танјуг

21. 09. 2020. у 13:37

ДАЧИЋ О УЧЕШЋУ У СНАГАМА УН : Нема предлога о повлачењу војника из мировних мисија

Фото Танјуг

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас да није било предлога Влади Србије о повлачењу српских војника из мировних мисија.

На питање да ли Србија намерава да повуче војнике из мировних мисија, као што је то најавио министар одбране Александар Вулин, Дачић је прецизирао његову изјаву, рекавши да министар Вулин то није најавио већ је казао да ће то питање бити размотрено, али да у сваком случају за сада није била таква намера Владе Србије.

"Мировне мисије јесу веома значајан део и наше безбедносне и спољне политике и имали смо само позитивне реакције широм света", рекао је Дачић новинарима у Клубу посланика.

Дачић је казао да Вулин није предложио повлачење војника из мировних мисија на влади.

СКОПЉЕ МОРА ДА ПОШТУЈЕ ПРАВИЛА ЦРКВЕ

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас, поводом захтева председника Северне Македоније васељенском патријарху Вартоломеју да призна Македонску православну цркву, да постоји начин на који се о томе разговара и да "попречни путеви" не доприносе добрим односима две земље.

Дачић је подсетио да је више пута говорио о томе да може да се говори о односима између две државе, али да не може да се говори на државном нивоу у области религије и црквених заједница које имају своја правила.

"Ми желимо да дође до договора, али свакако да се морају поштовати правила Православне цркве, а и очекујемо да васељенски патријарх буде на тој страни као што се изјаснио и против стварања тзв. Црногоске православне цркве", поручио је Дачић, одговарајући на питања новинара у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ivan Zgrozeni

21.09.2020. 18:53

Evo, ja, sada predlazem Vladi da povucemo sve "mirovnjake" ili NATO-vnjake. Srbija nije clanica NATO i ne treba da ucestvuje u njihovim "mirovnim opracijama" cija je zrtva bila. To je od pocetka nemoralno i neprihvatljivo za zemlju koja se proglasila neutralnom. Da je Srbija demokratska zemlja onaj ko je poslao nase vojnike u NATO misije bi nestao sa politicke scene. Da Srbija ima Ustavni sud on bi odluku da se posalju van zemlje proglasio neustavnom. S druge strane, R1244 pominje da Srpski vojnici trebaju da budu rasporedjeni na granici Srbije na KiM ali se to ne cini.