МАРКО ЂУРИЋ О ФУНКЦИЈИ: О месту амбасадора у САД говорићу тек кад буде озваничено

Танјуг

21. 09. 2020. у 12:47

МАРКО ЂУРИЋ О ФУНКЦИЈИ: О месту амбасадора у САД говорићу тек кад буде озваничено

Фото Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, поводом најава да ће бити именован за амбасадора Србије у Вашингтону, није желео да говори о нечему што, како је рекао, још није озваничено и о чему тек треба да се разговара.

- О томе нећу да говорим, јер не би било дипломатски да се говори о нечему што још није реализовано и очему тек треба да се разговара са земљом пријема -, рекао је Ђурић за ТВ Пинк.

Он је поводом коментара у јавности и на друштвеним мрежама о његовом могућем именовању за амбасадора, казао да неће да се жали и да је то ''стоти део'' онога кроз шта пролазе председник Србије Александар Вучић и друге његове колеге.

- То што су мене помињали претходних дана је стоти део онога кроз шта пролази председник Вучић и моје колеге, који су се усудили да раде противно интересу оних који су мислили да су богом дани и да могу неограничено да владају Србијом -, рекао је Ђурић.

Он је казао постоје економски и политички кругови који знају да под именом и презименом немају шта да траже на изборима, попут Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и да унајмљују ''дворске луде'' које треба да омаловаже и компромитују све и свакога у Србији.

- Да доведу све у исту раван, јер знају да само у таквим условима имају шансе да се под маском и под туђим именима опет дочепају власти - казао је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

Pavle

21.09.2020. 13:18

Marko odmeren, kao i uvek. mnogi bi se danima utrkivali da izjave nešto o mestu ambasadora. Kao zreli političar, čeka da sve bude zvanično, imenovan, tada će o tome nešto reći. Nije mogao bolji izbor da bude za to mesto, od Đurića.