САСТАНАК КОД ТАДИЋА ИЗАЗВАО ДОДАТНЕ ПОДЕЛЕ Јеремић: Само замарамо људе

В. Н.

17. 09. 2020. у 22:56

САСТАНАК КОД ТАДИЋА ИЗАЗВАО ДОДАТНЕ ПОДЕЛЕ Јеремић: Само замарамо људе

Вук Јеремић

ДАН после састанка опозиције, организованог у седишту СДС на иницијативу лидера ове странке Бориса Тадића, председник Народне странке Вук Јеремић који разговорима није присуствовао, поручио је да односи у опозицији "више не занимају никог нормалног у Србији" и да грађане брину економске и здравствене теме.

По њему, озбиљне разговоре о наступу опозиције требало би водити иза затворених врата и без медијске помпе.


- Ако хоћете озбиљан договор, онда нећете јавно таламбасати, унедоглед оптерећивати и замарати људе ко је са ким у каквом односу и да ли на изборе ићи у две, пет или седам колона. А опозиција не може да се скупи ни за једну колону. Прича о односима у опозицији је јалова, прежвакана и погрешна тема. Такође, НС има принципијелне резерве према сарадњи са онима који су учествовали на лажним изборима 21. јуна и тиме се нашли на истој страни са СНС, Дачићем, Мишом Вацићем, Шапићем - рекао је Јеремић за Н1, који је изостанак са састанка код Тадића формално оправдао раније заказаним обавезама.


Критике на рачун састанка код Тадића изнела је и копредседница Странке модерне Србије Татјана Мацура, која је рекла да је "правоверна" опозиција раније са лакоћом одбијала предлоге о две или више колона, па јој сада "заокрет" у том смислу делује "шизофрено". Мацура је подсетила да је још пре две године говорила о две или више колона, а да су је тада на најгори могући начин представници тадашњег Савеза за Србију, а данас "окрњене Удружене опозиције Србије", називали свакаквим именима у медијима са којих "не избијају".


- Од "бот бригада" нисмо могли да дишемо. Искрено се питам, како вас сада није срамота - питала је Мацура.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)