ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ О АЕРОДРОМУ У ТРЕБИЊУ: Повезивање Српске са Србијом и европским дестинацијама

Р.С.

17. 09. 2020. у 18:32

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ О АЕРОДРОМУ У ТРЕБИЊУ: Повезивање Српске са Србијом и европским дестинацијама

Фото: Влада РС

ВЛАДА Републике Српске утврдила је на данашњој седници Предлог Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, по хитном поступку.

Из Владе Српске је након седнице саопштено да је изградња аеродрома у Требињу од интереса не само за грађане Требиња, већ и за цијелу Републику Српску.

- Повезивање овог дела Републике Српске авио-саобраћајем са аеродромима у Србији, као и европским дестинацијама, имаће позитиван ефекат на привредни, културни, економски и туристички развој, те повезаност овог дела Српске са свим значајним центрима у окружењу. Тиме се скраћује време путовања и омогућава ефикасније и економичније пословање привредних субјеката Требиња и Херцеговине - саопштено је из Бироа Владе РС за информисање.

Истакнуто је да је у циљу стварања предуслова за благовремену изградњу аеродрома, као и да не би дошло до померања рокова , неопходно да се донесе споменути закон по хитном поступку.

Такође, Влада Српске донела је одлуку о изради Зонинг плана подручја посебне намене „Аеродром Требиње“, по хитном поступку.

- Зонинг план доноси се за период од десет година и њиме се обухвата подручје на територији града Требиње површине око 1.234 ха, које захвата шире подручје насеља Хум, Талежа и Церовац - наведено је након седнице Владе РС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)