ПОРТПАРОЛ ЕУ: Косово има међународну обезу да примени ЗСО

Танјуг

17. 09. 2020. у 13:46

ПОРТПАРОЛ ЕУ: Косово има међународну обезу да примени ЗСО

Дото: Депозит

ПОРТПАРОЛ ЕУ Петер Стано каже да је Приштина у обвези да примени споразум о Заједници српских општина на који се обавезала "у доброј вољи" 2013. године, стављајући свој потпис на Бриселски споразум.

"Бриселски споразум је потисан од стране свих учесника у процесу и он је важећи. Шта више, ратификован је и у косовском парламету. Косово је тако преузело међународну обавезу да примени овај споразум. На њима је да кажу како ће да га примене”, каже Стано за Танјуг.

На питање Тањуга како оцењује прмену на агенди данашњих експертских разговора у Бриселу, Стано понавља да је на састанку председника Србије Александра Вучића и премијера Авдулаха Хотија договорено да се наставе разговори и о међусобоним финасијским потраживањима и о статусу невећинских заједница.

"Ове теме су врло комлексне и обе стране су се договориле претходних дана да се дансшни састанак цео посвети питању финсијских потраживања. Као наствак овог састанка уследиће разговори о невећинским заједницама нардних дана", закључио је Стано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)