АУСТРИЈА: За недељу дана 90 ђака заражено короном

Танјуг

15. 09. 2020. у 10:27

НЕДЕЉУ дана од почетка нове школске године на истоку Аустрије - Бечу, Доњој Аустрији и Бургенланду, од укупно око 456.000 ђака, 90 је позитивно на корона вирус.

АУСТРИЈА: За недељу дана 90 ђака заражено короном

Фото: В. Данилов

У случају позитивног тестирања једног ђака цео разред се шаље у карантин, а потом се код куће тестирају остали ђаци, али морају 10 дана остати у карантину и у случају негативног резултата.

Само у Бечу регистровано је, од почетка школске године, 70 обољења од корона вируса, а међу погођенима је 55 ђака, шест наставника и девет административних радника у школи.

У Доњој Аустрији су, у протекла седам дана, на 32 од 1.158 школа и 1.058 обданишта предузете корона мере од стране надлежних власти на основу позитивно тестираних ђака или упослених, саопштила је покрајински секретар за образовање Кристиане Тешл-Хофмајстер.

Према њеним подацима, 31 ђак, два малишана у обдаништима и 10 педагога је до сада позитивно тестирано.

У покрајини Бургенланд су до сада забележна свега два случаја обољења од короне у образовним институцијама, а ради се о једној васпитачици у једном обданишту и једном ђаку.

Ðаци су се, како истиче Министарство образовања Аустрије, заразили у приватном окружењу и за сада нема ни једног школског кластера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)