ВУЧЕЛИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Србија мора издржати притисак, Вучићева позиција веома тешка (ВИДЕО)

Novosti online

13. 09. 2020. у 12:05

ВУЧЕЛИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Србија мора издржати притисак, Вучићева позиција веома тешка (ВИДЕО)

Фото: ТВ Прва принтскрин

ГЛАВНИ и одговорни уредник “Новости”, Милорад Вучелић, изјавио је да је Србија под великим притиском у погледу Косова и Метохије, који мора издржати, и нагласио да је позиција председника Србије Александра Вучића веома тешка.

- На крају ће питање Косова и Метохије решавати велике силе, а ту ће морати бити укључене, поред Америке, и Русија и Кина. То је маневарски простор који Србија има - рекао је Вучелић у јутарњем програму ТВ Прва.

Говорећи о споразуму три коалиције у Црној Гори, Вучелић је подсетио да је Србија претходно у Вашингтону потписала мораторијум на акцију отпризнавања тзв. Косова.

- Да ли постоји ико у свету кога бисмо ми могли убедити, када би Црна Гора донела ту одлуку (када би Црна Гора повукла признање тзв. Косова), да на ту одлуку није утицао председник Србије Александар Вучић? Нико нам не би веровао - изјавио је Вучелић и истакао да не би било добро када би се видело да Србија не поштује споразум у Вашингтону.

Говорећи о неким осудама из Србије због споразума у Црној Гори, Вучелић је истакао да је то стара политика заваде митрополита Амфилохија и председника Србије Александра Вучића, за коју су одговорни људи блиски власти, али да је сигуран да то не раде по Вучићевом налогу.

Вучелић сматра да би било јако добро да Мило Ђукановић са власти оде мирно.

- По логици ствари, одлазећа партија власти ће се крунити и губити своје гласачко тело. Ја стрепим због тог скупа тзв. патриотских снага, где је било и нескривеног и масовног неоусташлука. Није проблем да Црна Гора има државу, али не на антисрпској идеологији у потрази за идентитетом и онда га нађу у Томпсону и Шкори - рекао је Вучелић и додао да Србија има довољно проблема да би се бавила отимањем државе Црној Гори.

Коментаришући ситуацију у Републици Српској, Вучелић каже да Република Српска има свој темељ на Дејтонском споразуму.

- Свако онај ко жели да врши ревизију Дејтонског споразума или потеже бивше пресуде о ратној штети као Бакир Изетбеговић, подгрева ствар. Додик је имао увек добар приступ са странцима - каже Вучелић, истакавши да Додик има већи маневарски простор од Александра Вучића, из ког разлога од Запада за РС захтева права која се додељују тзв. Косову.

Говорећи о сукобу ФСС и ФК Партизан, Вучелић истиче да "Партизан није могао да пређе преко низа бахатог понашања".

- Ако ФСС наставља да се понаша пристрасно и на штету Партизана, онда се ситуација неће поправити. Ми смо увек помирљиви, али нисмо могли да прескочимо низ бахатог понашања. Ако дискриминаторски притуп престане и ФСС одустане од мисије да може без Партизана да постоји српски фудбал, онда ће се у доброј вери наставити са радом - закључио  је Вучелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)