ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАКОН ПРОМОЦИЈЕ ОФИЦИРА: Верујем да ћемо изабрати Владу пре краја месеца

Новости онлајн

12. 09. 2020. у 12:11

НАКОН промоције најмлађих официра Војске Србије председник Вучић је одговарао на питања новинара.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАКОН ПРОМОЦИЈЕ ОФИЦИРА: Верујем да ћемо изабрати Владу пре краја месеца

Фото: Принтсцреен/Пинк

Одговарајући на питање о последњој изјави Бакира Изетбеговића Вучић је рекао да Србија жели мир у региону.

- Србија жели мир у региону, и надам се да то желе сви остали и да ће разум преовладати - нагласио је Вучић.

ФОРМИРАЊЕ ВЛАДЕ

Када је у питању формирнаје нове Владе председник Вучић је рекао да је то за њега питање од кључног значаја и да ће она бити формирана пре краја месеца.

- За мене је то јако важно питање. Очекујем да интензивирамо формални рад, верујем да ћемо пре краја овог месеца формирати владу, али за нас је важно да та влада може да одговори великим и тешким изазовима. Не узимајући у обзир ни корону ни економску ситуацију у другим земљама, људи код нас кажу "А то нас не интересује", очекују од државе више. Зато морамо добро да изаберемо да оговоримо на изазове за будућност Србије - нагласио је српски председник.

Вучић није желео да коментарише текстове у хрватским медијима и додао да је он задовољан јер они показују забринутост због успеха Србије.

- Говорили су да је Вучић тај који је срушио Ђукановића и да је он тај који је утицао на смену власти у Црној Гори. Сада када је извесно да ће друге партије формирати власт тамо, сада кажу да је Вучић за Ђукановића. Ваљда су навикли да је Вучић за све крив - каже председник.

МИР У РЕГИОНУ

Поводом најновијих политика и идеја из Сарајева, које чак шпекулишу са ратном опцијом, како је то пренео српски цлан Председништва БиХ Милорад Додик, јуче у Београду, председник Србије Александар Вучић поручује да Србија жели мир у региону и да зели да сарађује са свима, укључујући и БиХ, те да се Дејтонски споразум не доводи у питање.

- Србија ће чувати свој народ, радити са њим, наравно, али да жели и да ради са Бошњацима и свим другима - рекао је Вучић је, упитан за изјаве из БиХ, попут поновних најава могуће тужбе против Србије за геноцид, те шпекулисања ратном опцијом, не би ли се онемогућили сарадња Србије и РС.

Истакао је да Србија жели да има најбоље могуће односе са свима и да све ствари протичу у мир.

- Надам се да то желе и сви други - додао је Вучић.

Казао је да је саслушао Милорад Додика по свим питањима и разумео шта жели и очекује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)

Ivana

12.09.2020. 17:41

Zahvaljujući Vučiću i razvoju i mehanizaciji naše VS, Srbija će danas cela razvijati našu državu. Srbija ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje, ali je potrebna VS da bi mogla da sačuva vojnu neutralnost.

Jelena

13.09.2020. 07:34

Formiranje vlade je itekako veoma odgovoran posao zato ne razumem ljude koji ubrzavaju ovaj proces, važno je da ona bude sastavljena po Zakonu od stručnih mladih ljudi sa novim idejama. Valjda je svima u interesu da dobijemo što bolje ministre.