ВУЧИЋ О ПОСТУПКУ ЗАХАРОВЕ: И Путин ми се извинио због тога

Танјуг

10. 09. 2020. у 21:20

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић пренео је данас да му се и председник Русије Владимир Путин, поред Лаврова, извинио због неприкладног поста Марије Захарове на Фејсбуку и да му је рекао да иза њега не стоји руска држава и поготово не он лично.

ВУЧИЋ О ПОСТУПКУ ЗАХАРОВЕ: И Путин ми се извинио због тога

Фото: ЕПА

"Путин, а ни министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, ми се никад није извињавао ни због чега, а за овако несто обојица су то учинили, а да ја то нисам ни поменуо", рекао је Вучић за РТС.

Каже да је данашњи телефонски разговор са Путином био добар, свеобухватан и да му се Путин, између осталог, извинио због поста Захарове, која је на свом Фејсбук налогу непримерном фотографијом сцене из филма "Ниске страсти" на којој глумица Шерон Стоун високо прекршта ноге "прокоментарисала" сусрет српског и америчког лидера.

"Показао је своју пристојност и рекао да иза тога не стоји руска држава и поготово не он лично", истакао је Вучић.

Он је навео да у разговору тај пост Марије Захарове није ни поменуо, јер је сматрао да је то неважни инцидент, будући да и у Србији постоје посланици који "говоре глупости" о Русији, а они се не извињавају.

Рекао је да се по реакцији Русије види колико је поштовање Русије према њему лично и Србији.

Упитан да ли мисли да је Захарова могла без консултација са својим шефовима да објави такав пост, Вучић је рекао да то свако може сам да просуди, а, понавља, Путин му се извинио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)