ПАЛМЕР О СПОРАЗУМУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Подршка нормализацији односа Београда и Приштине

Танјуг

09. 09. 2020. у 19:28

ПАЛМЕР О СПОРАЗУМУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Подршка нормализацији односа Београда и Приштине

Фото: П. Милошевић

СПЕЦИЈАЛНИ изасланик САД за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је данас у Сарајеву да је споразум Београда и Приштине постигнут у Белој кући усмерен на подршку нормализацији економских односа.

“Економска нормализација требало би да омогући и политичку нормализацију односа. Био сам пре пар дана у Бриселу и разговарао сам с Лајчаком, Вучићем и Хотијем. Казао сам да САД подржавају процес који води ЕУ и ја уопште не би укључивао у те процесе Босну и Херцеговину. Оно што се дешава са РС је унутрашње питање БиХ и то је опредељење и Вучића”, рекао је Палмер, пренео је сарајевски Дневни аваз.

На питање о изјавама Милорада Додика о тзв. Косову и статусу РС, он је истакао да за САД, како је рекао, “не постоји релевантно поређење Косова и РС”.

“Косово је земља и имамо дипломатске односе са њима. Што се тиче РС, оквир за политичку будућност је успостављен Дејтонским мировним споразумом, а то је будућност БиХ која је независна и има свој територијални интегритет. Та будућност је најбоља за људе у РС, али и све у БиХ. Јако би волели да видиммо споразум између Београда и Приштине чиме би се отворио пут ка ЕУ “, рекао је Палмер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)