ВУЧИЋ О САСТАНКУ У ВАШИНГТОНУ: Не пада ми на памет да шутнем столицу, имао сам одличан састанак са Трампом

Новости онлине

08. 09. 2020. у 18:08

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић дао је интервју „Дневном авазу“ након потписаног споразума с премијером тзв. Косова Авдулахом Хотијем у Вашингтону те састанка у Бриселу са званичницима ЕУ.

ВУЧИЋ О САСТАНКУ У ВАШИНГТОНУ: Не пада ми на памет да шутнем столицу, имао сам одличан састанак са Трампом

Фото: ЕПА

Вучић је говорио о детаљима споразума из Вашингтона, одјецима у региону, посебно на БиХ, нападима опозиције и реакцијама из Русије, затим о дешавањима у Црној Гори...

- Замислите председника било које од наших малих земаља из региона да добије прилику да уђе у Овални кабинет, да разговара билатерално, сам с председником Сједињених Америчких Држава и да, када му ставе столицу, он каже: "Извините, не интересује ме ова столица, сад ћу лепо да је шутнем, па ћу да изађем напоље и баш ме брига за САД, јер је мени много важно за моју сујету каква ће столица да буде." Наравно да ми то на памет није пало. 

Понашао сам се одговорно, понашао сам се пристојно и имао част и прилику да обавим одличан разговор с Доналдом Трампом. То бих поновио увек, јер моја је обавеза да радим све што могу за моју земљу, за Србију. А трудио сам се да све што смо ми предлагали буде у интересу не само Србије већ и свих других у региону - рекао је, између осталог, Вучић.

(Дневни аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (61)