ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О СПОРАЗУМУ У ВАШИНГТОНУ: Јавности познат став СПЦ поводом свих проблема на КиМ

Танјуг

07. 09. 2020. у 16:32

ПАТРИЈАРХ српски Иринеј каже да још није довољно упознат са детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцени да ли ће он обезбедити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и верника.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О СПОРАЗУМУ У ВАШИНГТОНУ: Јавности познат став СПЦ поводом свих проблема на КиМ

Патријарх Иринеј

- Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање - навео је патријарх Српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

Иначе, истиче патријарх Иринеј у одговору агенцији, јавности је већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука које се тичу СПЦ, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе какве су САД гарантовати поштовање договора, да ли је са председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

SPC

08.09.2020. 07:32

Kad crkva treba da da konkretan i u ovom momentu izvodljiv predlog resenja Kosovskog problema ,onda ga nema.Izjava crkvenih poglavara da je "Kosovo nasa kolevka i Vucicu sta god odlucis bices kriv" je medvedja usluga Vucicu i izbegavanje odgovornosti.Tako je isto i sada kad je rijec o misljenju patrijarha o vaznosti i sadrzaju dokumenta postignutog dogovora u Americi- sakrivanje iza mantije.

Na čeki

08.09.2020. 21:35

U kojoj to meri SPC pomaže ili odmaže Vladi Srbije u iznalaženju adekvatnog rešenja Kosovskog problema , kad ni jednom do sada nije predložila, u ovim uslovima, odgovarajuće i praktično moguće izvodljivo rešenje .