ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Важно је да више не буде било каквих такси

Танјуг

07. 09. 2020. у 14:54

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је за Србију суштинска тема, о којој се данас у оквиру дијалога разговарало у Бриселу, јесте економија, односно да се укину све баријере и омогући слободно кретање роба, људи, услуга и капитала.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Важно је да више не буде било каквих такси

Фото: Инстаграм

Вучић је новинарима у Бриселу рекао да је изузетно важно да више у будућности ни са једне стране не буде увођења било каквих такси или тарифа.

- То је за нас важно. Многи људи то потцењују, нарочито они који пристојно живе и не занимају их таква питања, а то су питанај од суштинског значаја за нашу земљу - рекао је Вучић и подсетио да је споразумом у Вашингтону договорено и да се Приштина придружи иницијативи мини-Шенген.

Истиче да ће то створити заједничко тржиште рада и робе и да ће она допринети напредак целом региону.

Вучић наводи да се у Бриселу разговарало и о интерно расељеним и несталим лицима, као и о могућности увида у све архиве, како би се истражило где су посмртни остаци 1.000 Албанаца и око 530 Срба, који се воде као нестали.

Истиче да је то правда за њих, али и за њихову децу и чланове породице.

Вучић је указао да не прескаче ни једне ни друге и да и један и други народ заслужује правду, јер се тиме, истиче, гради поверење за будућност.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)