ВУЧИЋ ПОРУЧИО КРИТИЧАРИМА: Да поднесем оставку због тога што смо учинили највећу част Србији?

Танјуг

07. 09. 2020. у 14:36

ВУЧИЋ ПОРУЧИО КРИТИЧАРИМА: Да поднесем оставку због тога што смо учинили највећу част Србији?

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас из Брисела критичарима, који траже његову оставку због потписивања споразума у Вашингтону, да се поноси оним што је постигнуто у Белој кући.

-Да поднесем оставку због тога што смо учинили највећу част Србији, да можете бити у Овалном кабинету, потпишете нешто где нема ништа понижавајућег за Србију? Ја се тиме поносим-нагласио је у разговору за ТВ Пинк о реаговањима опозиције на тај споразум.

Вучић је истакао да је српска делегација урадила најтежи могући посао у најтеже могућим условима.

-Али, разумем их и има право свако да тражи. Добиће за годину и по изборе, па ће да победе, као и увек. Верујем да ће Тања Фајон да их подржи као у Шапцу, па ће да поништавају изборе док не победе, јер мисле да неће суд имати смелости да каже крај замајавању народа-истакао је он.

 
А ко има овлашћења, ако не председник ?

Председник Александар Вучић подсетио је, поводом примедби да није имао овлашћење да стави потпис на споразум у Вашингтону, да као председник Републике по Уставу заступа земљу унутар и изван државе.

-Ја сам председник, који по Уставу заступа земљу унутар земље и у иностранству, који је добио овлашћење владе, које није било ни потребно....Како без овлашћења и легитимитета, кад имам највећи легитимитет по броју гласова и подршци-реаговао је на изјаву адвоката Владимира Грајића.

Рекао је да је питање "ко би од њих могао да издржи притиске, да су они били у ситуацији у којој је он био у Вашингтону".

-Видео сам како су издржавали, шта год су им тражили прихватали су и увек излазили у сусрет оних најгорих захтева по Србију-подвукао је он.

Такве изјаве га, међутим, не брину, већ, како истиче, процес као у Бриселу, због којег је нерасположен.

-Све ћу рећи пред Народном скупштином с којим проблемима ћемо се суочити-најавио је он.

Вучић је приметио да је тешко борити се против оних којима је савест чиста као што је он и да се не плаши, нити се плашио претњама затвором, као што није ћутао ни на лоповлуке претходне власти.

-Да тако говоре против човека који је отворио више од 200 фабрика, отворио 100 пута више путева и 50 пута више мостова изградио, да не говорим о болницама, школама, вртићима.... Због чега да се плашим? Све сам доживео и преживео. Радим највише и најбоље. Моје је да радим и да се борим, иако није лако-казао је он.

-Они ни Храм Светог Саве не би завршили још 300 година јер су неспособни. Размишљали су само о пуним џеповима-закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)

Peka

09.09.2020. 14:01

Gospodine predsednice, samo nastavite ici putem kojim ste krenuli. Imate podrsku vecine zitelja Srbije a sto se tice ovlascenja, sve je jasno za normalne ljude. Broj glasova koji ste dobili na izborima ( vecina izbornog tela ) daje vam ovlascenje da donosite odluke u vodjenju spoljnje politike Srbije, i to je po Ustavu Srbije.