ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Добар састанак са Вархеијем, хвала на подршци

Танјуг

07. 09. 2020. у 09:04

ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Добар састанак са Вархеијем, хвала на подршци

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић захвалио је комесару за суседску политику и проширење ЕУ Оливеру Вархеију, са којим се јутрос састао у Бриселу, на значајној подршци коју Европска унија пружа кроз економски, политички и вредносни допиринос напретку Србије.

-Посебно хвала комесару на томе што му није тешко да чује и саслуша представнике Србије, ма како то некоме чудно звучало. Веома добар разговор-написао је Вучић на свом званичном Инстаграм профилу након састанка са европским комесаром за суседску политику и проширење.

Вучић и Вархеји су, како је раније најављено, разматрали напредак Србије на путу евроинтеграција у светлу годишњег извештаја који би Европска комисија требало да објави почетком октобра.

Очекује се да Комисија заједно са извештајем о напретку земаља у процесу приступања ЕУ објави и велики економско инвестициони план за Западни Балкан.

У наставку другог радног дана у Бриселу, председник Србије од 11 часова учествује на новој рунди дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (41)

Saša

07.09.2020. 10:16

Evropska unija daje veliki doprinos napretku čitavog našeg regiona, kako sa ekonomskog, tako i sa političkog aspekta. U tom smislu, najavljeni veliki investicioni plan za zemlje Zapadnog Balkana je velika šansa za ekonomski prosperitet regiona, ali i za trajni mir i stabilnost.

Ivana

08.09.2020. 05:12

Nema nikakve sumnje iz dana u dan Srbija jača međunarodne odnose zahvaljujući Aleksandru Vučić, državnici drugih zemalja žele da čuju glas Srbije.Srbija ima svoj jasan cilj, a cilj nam je da pristupimo EU. Sve pohvale i puna podrška.