ГРЕНЕЛ НА БРИФИНГУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Велики споразум, коме је претходио велики проблем

Танјуг

04. 09. 2020. у 23:17

ГРЕНЕЛ НА БРИФИНГУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Велики споразум, коме је претходио велики проблем

Фото: АП

СПЕЦИЈАЛНИ саветник председника САД Ричард Гренел на брифингу са новинарима после потписивања споразума у Белој кући о нормализацији економских односа између Србије и тзв Косова рекао је да је реч о "великом споразуму коме је претходио велики спор који траје 21 годину".

Велики је успех нормализација ваздушног, железничког, друмског саобраћаја, отворене границе, широк дијапазон индустрије....да је решено питање диплома...да ће за Газиводе бити урађена студија изводљивости да би се видело каква и колико радних места ту може да се отвори...

На питање да ли су овај споразум међусобно потписали представници Србије и тзв. Косова или су га потписали са САД, он је одговорио: "потписали су споразум да ће радити заједно на нормализацији економских и трговинских односа", и додао да је све исто у споразуму који су потписали појединачно, свако свој, Вучић и Хоти, сем последње тачке о Израелу.

Он је прецизирао да је Трамп потписао на оба документа писмо о намерама да ће они ( Србија и тзв. Косово) радити заједно на спровођењу овог споразума, а не да су Вучић и Хоти потписали споразум са САД.

Гренел је додао да ће обе стране наставити преговоре у Бриселу.

"Потребни су нам Европљани да радимо заједно на решењу односа Београда и Приштине", рекао је Гренел.

Косово и Србија желе европску будућности и чека их дуг пут до тога, ми ћемо их подржати на том путу али ми нисмо део ЕУ, а то је део политичког процеса који је сложен због ЕУ критертијума, закључио је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)