СТЕФАНОВИЋ О ПРЕГОВОРИМА СА ПРИШТИНОМ: Србија се изборила за своје националне интересе захваљујући Вучићу

Novosti online

04. 09. 2020. у 14:57

Потпредседник Владе Републике Србије, Небојша Стефановић, изјавио је да "грађани Србије треба да буду спокојни" због тога што их у Вашингтону заступа Александар Вучић.

СТЕФАНОВИЋ О ПРЕГОВОРИМА СА ПРИШТИНОМ: Србија се изборила за своје националне интересе захваљујући Вучићу

П.Милошевић

- Србија је још једном била пред тешким изазовима, борећи се за своје виталне националне интересе, али је захваљујући председнику Александру Вучићу и његовим напорима успела да се избори. Грађани Србије треба да буду спокојни, јер их и на овим разговорима уз огромне притиске на нашу страну, заступа државник који ни за корак неће одступити од заштите Србије. Уколико буде постигнут споразум под покровитељством САД биће велики корак, пре свега за економску перспективу Србије.

Њиме се отварају велика врата за долазак страних инвестиција, а тиме и отварање нових радних места, подизање стандарда наших грађана и укупно јачање наше економије. Овакву прилику Србија мора да искористи и у томе је нарочита заслуга председника Вучића који је предузимајући лидерску улогу, уз јасне аргументе и одговорном политиком према својој земљи, отворио врата једном новом циклусу у којем ће Србија несумњиво напредовати. По много чему, ово је важан историјски тренутак који помаже да наша земља побољша положај Срба који живе на Косову и Метохији, али и ојача своје економске потенцијале, и учини да сви грађани наше земље живе боље.

Позиција Србије након ових разговора биће још снажнија, а председник Вучић повукао је потез којим гарантује будућност Србији и њеним грађанима. Србија овакав резултат у својој прошлости никада није имала, јер су је предводили људи без визије и без одговорности за своју земљу и грађане.

Свако ко данас покуша да оспори резултате у дијалогу о Косову и Метохији, које је председник Вучић постигао одолевајући великим притисцима, не мисли добро својој земљи, нити је то икада мислио. Ово је тренутак када треба да има неподељену подршку нашег народа, а уверен сам да му највећи део нашег народа такву подршку и пружа и да ће то чинити и у будућности - изјавио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)