ИВИЦА ДАЧИЋ: Мислим да ћемо наставити сарадњу са СНС

Танјуг

04. 09. 2020. у 11:07

ИВИЦА ДАЧИЋ: Мислим да ћемо наставити сарадњу са СНС

Зоран Јовановић

ЛИДЕР Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да данас постоје приоритетнија питања од формирања владе, као и да очекује да ће сарадња социјалиста и Српске напредне странке бити настављена и у наредној влади.

-Сви настављамо нормалне и редовне активности као да не постоји питање да ли је влада на измаку или ће се формирати нова- рекао је Дачић на ТВ Прва, упитан да ли се прича о формирању владе и да ли то утиче на редовне обавезе министара, да ли је у неизвесности или је "сигуран да ће наставити ту где је стао".

Подсетио је да око формирања владе постоје одређени рокови.

Има тема које су приоритет, то је питање за председника Вуцића и његову странку која је победила на изборима, рекао је Дачић и додао да је рекао и пре избора и после да СПС жели да настави сарадњу.

Дачић је оценио да СПС и СНС имају такав однос да се не доводи у питање сарадња, те да је она базирана првенствено на личцној сарадњи са Вучицем.

Према његовим речима, заједнички раде на реализацији заједничких циљева.

Дачић је додао да и да се министри распитују шта ће и како даље бити.

-Шта има да причамо о томе он ће да одлучи (Вучић), нисам од њега ништа тражио, његова идеја је била да будем министар иностраних послова имајући у виду заједничке циљеве, на њему је да донесе одлуку ко ће бити у владити и ко ће обављати одређене функције сада не треба постављати сувишна питања-рекао је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)