ЧУЧКОВИЋУ ОПЕТ ПОВЕРЕЊЕ У ОБРЕНОВЦУ, ПАНТЕЛИЋ ПРВИ ЧОВЕК ГРОЦКЕ: Одборници у две престоничке локалне самоуправе изабрали руководиоце

С. В.

04. 09. 2020. у 06:34

ЧУЧКОВИЋУ ОПЕТ ПОВЕРЕЊЕ У ОБРЕНОВЦУ, ПАНТЕЛИЋ ПРВИ ЧОВЕК ГРОЦКЕ: Одборници у две престоничке локалне самоуправе изабрали руководиоце

Фото: В. Н.

ОДБОРНИЦИ приградских београдских општина Обреновац и Гроцка јуче су на седницама изабрали руководиоце својих локалних самоуправа, обoјицу са листе Српске напредне странке.

Са 48 гласова Обреновчани су на чело своје општине трећи пут изабрали Мирослава Чучковића, док су чланови грочанског парламента са 35 гласова указали поверење Драгану Пантелићу, који ће први пут руководити овом општином на Дунаву.

Осим председника општина, изабрани су њихови заменици, као и чланови општинског већа. За заменика председника ГО Обреновац изабран је Милош Стојановић, док ће ту функцију у Гроцкој обављати Иван Паунић.

Новоизабрани председник ГО Гроцка Драган Пантелић се, на самом почетку заседања, представио, после чега је приказан његов четворогодишњи план за развој и напредак ове локалне самоуправе.

Мирославу Чучковићу ово је трећи мандат на челу Општине Обреновац. Први пут је изабран у јуну 2012. године, а јуче је на седници поручио да ће администрација и даље бити на услузи грађанима, те да Општина добија младо руководство.

- Мислим да је у протеклом периоду један од највећих успеха било то што није било ни призвука корупције у било ком нивоу администрације наше општине. То ће и даље бити наша идеја водиља - поручио је Чучковић.

 
ДАНАС ПРЕДСЕДНИЦИ У ШЕСТ ОПШТИНА

НОВЕ челнике данас треба да добије шест општина - Палилула, Звездара, Младеновац, Чукарица, Вождовац и Савски венац. На дневном реду наћи ће се избор председника општине, заменика, као и чланова већа. Након заседања, биће познато да ли ће у фотељама руководећег остати досадашњи председници или ће убудуће општину водити нова лица. На овим општинама Српска напредна странка освојила је највише гласова, а биће познато са ким ће формирати власт.(М. С.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)