КАКВА ЈЕ БИЛА РЕАКЦИЈА ВУЧИЋА НА ПАПИР О ПРИЗНАЊУ КОСОВА

Танјуг

03. 09. 2020. у 18:14

ОГРОМАН је притисак на делегацију Београда у Вашингтону, истакао је министар финансија Синиша Мали и додао да 20 учесника разговора, не само Албанци, истакао је, веома агресивно реагује на сваку реч из наше делегације.

КАКВА ЈЕ БИЛА РЕАКЦИЈА ВУЧИЋА НА ПАПИР О ПРИЗНАЊУ КОСОВА

Фото: Пинк Принтскрин

- Огроман је притисак, ово су за нас веома тешке теме. Председник Алексаднар Вучић се бори, а да ли ће издржати, видећемо... Ја се враћам разговорима, настављамо, борићемо се до краја и, као што је председник рекао, предаја није опција - рекао је Мали новинарима у паузи разговора у Вашингтону.

На питање каква је била реакција председника Вучића на папир, на којем је једна од укупно 16 тачака било признање Косова, Мали је одговорио:

"Каква може да буде?".

Истакао је да је делегација Србије дошла са идејом да разговара о подизању економије региона, да инвестира три-четири милијарде евра у инфраструктуру, подстицање пољопривреде, привреде, да се граде станови за младе.

"То је била наша платформа, а онда добијете тачку 10 која каже међусобно признање. То нити је економија, нити било шта друго", рекао је Мали.

Поручио је да настављају да се боре за интересе Србије и људи који живе на КиМ.

- Имате 15-20 људи који су против вас и врше притисак. На сваку реченицу реагују агресивно", рекао је Мали, а на питање ко врши тај притисак, одговорио:

- Сви. Сви који су тамо присутни. Али, боримо се - нагласио је Мали, опширније читајте ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (43)

Bonaparta

03.09.2020. 19:16

Uzmete papir precrtate 10 tačku i sve druge koje se ne tiču ekonomije i kažete o ovome ne diskutujemo, jer to nije bilo u pozivu za sastanak, a o ovom možemo da diskutujemo. Ukoliko insistiraju na tim tačkama zahvaliti se i ustanete od stola i kažete za mene sastanak završen.

svedok

03.09.2020. 20:04

Oni bi da poentiraju na izborima okrećući šiptarske lobiste koji finansiraju kapanju protiv njih a nisu svesni da će oni i ovako i onako biti protiv njih. Na kraju priče će se naša delegacija vratiti bez bilo kakvog potpisa a Tramp će izgubiti izbore jer ga varaju najbliži saradnici. Ovim ide u nepovrat a to oko rešenja Kosova i Metohije šipci neće dočekati skoro, nema poklanjanja teritorije Srbije. Rezolucijom 1244 UN je definisan status pokrajine. Nema tu šta da se potpisuje dok to ne aminuje savet bezbednosti UN. Rukujte se sa ponudjačima zahvalite na velikodušnoj ponudi pa nazad. Ovim činom Tramp je bivši predsednik SAD.