НЕ ОДУСТАЈУ ОД ИЗБОРА У ДС: Четворица демократа тврде да је одлука о њиховом избацивању из странке нелегална

С. Милошевић

02. 09. 2020. у 12:00

НЕ ОДУСТАЈУ ОД ИЗБОРА У ДС: Четворица демократа тврде да је одлука о њиховом избацивању из странке нелегална

Новости

ОДЛУКА је нелегална.

А од страначких избора заказаних за 26. септембар не одустајемо - ту поруку шаљу Балша Божовић, Слободан Милосављевић, Бранислав Лечић и Радослав Милојичић Кена, које је Извршни одбор Демократске странке искључио из чланства, а Горана Јајића суспендовао на годину дана.

Како, за "Новости", каже Бранислав Лечић, члан ГО ДС, уместо одбацивања заблуда и етике одговорности, добили су политику анатемисања:

- Позивам Лутовца да се врати у своје јато и допринесе да се спречи план растурања ДС, донет изван странке, а њему дат на управљање. Да остане запамћен као човек који се тргао и придружио већини чланова ДС, који су препознали и позиционе и опозиционе намере политичког, материјалног и моралног уништења странке. Нажалост, Лутовац већ дуже странку претвара у недемократску, ауторитарну, популистичку и у основи десничарску. Избори су 26. септембра и ништа их неће померити.

Божовић је на свом твитер-налогу написао је да може да разуме да га без образложења и мимо Статута избацују из странке, али не и да то сазна од новинара.

- Није било побуне. Испоштовали смо сваку његову одлуку, иако смо знали да су дубоко погрешне. Дигли смо глас када је завео диктатуру и престао да поштује Статут. Позив за присуствовање седници требало је да нам буде уручен седам дана раније. Да матични одбор евентуално расправља о пријави, па да одлуком већине гласова покрене дисциплински поступак. Овако је то урадио Извршни одбор странке, који није добио поверење Главног одбора - написао је Божовић.

Слободан Милосављевић каже да су Лутовац и његова екипа својом искључивошћу, немањем политике, санкционисањем другачијег мишљења и аргументоване критике свели ДС на испод један одсто рејтинга:

- Тражили су оставку од Шутановца када је на београдским изборима добио 2,5 одсто, а сада, након бојкота, не желе да испоштују Статут и спроведу унутарстраначке изборе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)