ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ЈАНШОМ: Словенија важан партнер, имамо подршку

Танјуг

30. 08. 2020. у 22:42

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас после састанака са премијером Словеније да је та земља важан партнер на европском путу Србије.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ЈАНШОМ: Словенија важан партнер, имамо подршку

Фото: Танјуг/будуцностсрбијеав

"Јуче и данас смо имали добре и корисне разговоре, чини ми се да смо на најбољи начин размотрили шта можемо да урадимо да унапредимо билатералне односе две земље", рекао је Вучић.

Каже су односи значајно унапређени у претходних 10 година и да је спољнотрговинска размена подигнута са 550 милиона евра годишње на 1,16 миљарди евра, као и да је Србија избалансирала робну размену и има чак и суфицит од 9,1 милион евра.

"Имамо подршку Јанше", додао је Вучић напоменувши да је Словенија важан партнер Србије која добро разуме односе у региону пошто је раније била део Југославије.

Решили смо нек проблеме у нашим билатералним односима, додао је Вучић.

Фото: Танјуг/будуцностсрбијеав

СЛОВЕНАЧКА ВЛАДА: ЈАНША И ВУЧИЋ О БИЛАТЕРАЛИ, ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ, ПАНДЕМИЈИ

Словеначка влада објавила је вечерас на Твитеру да је премијер Јанез Јанша разговарао са председником Србије Александром Вучићем о билатерланим односима, ситуацији на Западном Балкану и ситуацији у вези са пандемијом корона вируса.

На Твитеру словеначке владе објављене су и четири фотографије са сусрета Јанше и Вучића.

То је први сусрет двојице државника, након што је Јанша у марту по трећи пут изабран за премијера Словеније, иначе први њихов билатерални сусрет уопште.

Сутра се одржава 15. Бледски стратешки форум (БСФ), где ће Вучић бити један од главних говорника на лидерском панелу "Европа после Брегзита и Ковида 19".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)