СИТ САМ ЛАЖИ ИЗ ПРИШТИНЕ: Марко Ђурић након састанка у Бриселу - Пред Вучићем је велики посао

Танјуг

27. 08. 2020. у 22:31

ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће технички разговори бити настављени и пре наредног састанка на коме ће учествовати председник Србије Александар Вучић са представницима Приштине, као и да Вучића чека веома тежак посао.

СИТ САМ ЛАЖИ ИЗ ПРИШТИНЕ: Марко Ђурић након састанка у Бриселу - Пред Вучићем је велики посао

Фото Тањуг

- Нема сумње да ће и председник Вучић, који овде увек заиста најинтензивније могуће и улажући себе максимално штитио државне интресе, имати тежак задатак и тежак посао. То сам видео и данас - рекао је Ђурић одговарајући на питање новинара о резултатима састанка и да ли ће они бити настављени на вишем нивоу и додао да приступ друге стране није био конструктиван.

Фото: Танјуг/Марина Максимовић

Каже, да не жели да изговара тешке речи како не би отежао додатно иначе тешку ситуацију, због чега се суздржава, али и да је сит лажи из Приштине.

- Лажи како се на нашим рундама и састанцима разговара о признавању Косова и како на КиМ нема узурпираних кућа и станова, и нема проблема због којих се наши људи не враћају на КиМ. Потребна нам је конструктивна атмосфера и приступ, а не политички говори који не воде конкретном решењу - навео је Ђурић.

Напомиње да, ипак, никада нико није ни имао илузије да ће се тим разговорима лако решавати ствари.

Како је рекао, боље да се некада исцрпљујемо разговорима па да стварно решимо проблеме него да изађемо са неким папирима који лепо звуче, као у прошлости што се радило, а да никада ништа не ресимо.

Фото: Танјуг/Марина Максимовић

Поручио је да ће политика Србије и председника Вучића, владе и државне делегације Србије бити решавање проблем и борба за интересе Србије кроз решавање животних проблема наших људи на КиМ и успостављање праве економске сарадње, а не стварање нових баријере.

Биће пуно посла док до неког опипљивијег помака не будемо дошли, додао је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (57)