ВУЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: Србија није ни патрљак ни слуга, нећемо се руководити њиховим интересима

Танјуг

26. 08. 2020. у 23:16

СРБИЈА поштује Дејтонски споразум све време и увек ће водити политику мира и стабилности, а никада неће бити слуга ни Бакира Изетбеговића, ни Шефика Џаферовића, нити ће они говорити Србији шта она треба да чини, поручује председник Србије Александар Вучић на молбу Танјуга да прокомнетарише изјаву босанског члана Председништва БиХ Џаферовића.

ВУЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: Србија није ни патрљак ни слуга, нећемо се руководити њиховим интересима

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Председникова изјава у целини гласи:

- Србија поштује Дејтон све време, али Србија није ни патрљак ни слуга, нити ће икада бити, ни Бакира Изетбеговића, ни Џаферовића. То што они говоре нажалост говори много више о њима него о Србији и било коме од нас. Људи који сваког дана траже разлог да уђу у сукоб са неким, који сваког дана прете ратом, људи који сваког дана траже да некоме држе придике и лекције, мислећи да имају пуно морално право на то увек, више говоре о себи него о било коме од нас - казао је Вучић.

- Ја ћу се за разлику од њих борити за мир, не држећи им лекције. Наставићу са тим. А неће они никада бити ти који ће мени рећи шта треба да чиним и шта Србија треба да ради - нагласио је председник Србије.

Вучић је истакао да Србија поштује Дејтонски споразум и казао да они који сваког дана позивају на рат уколико им се нешто не допадне и не свиђа, и који мисле да имају право на некакве освете, и који мисле да имају право да држе моралне придике свакоме у региону, боље да о себи добро промисле, него што са таквом политиком настављају, јер та политика неће ићи на уштрб Србије и на штету њених грађана, већ на штету неких других.

- Што се Србије тиче ми ћемо водити политику мира и стабилности. Ако им се свиђа, свиђа, ако им се не свиђа, не свиђа. Али они ту политику неће условљавати, а ни ми нећемо дозволити да условљавају и никада се нећемо руководити њиховим речима и њиховим интересима - закључио је Вучић.

Џаферовић је вечерас рекао да председник Србије Вучић и Србија делима, а не речима, треба да покажу да поштују БиХ, додајући да се са данашњег састанка у Београду, представника РС и дрзавног врха Србије, чула „стандардна порука о поштовању Дејтонског споразума“, коју, како тврди, прате поступци који од ње одударају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери