ВУЛИН О ПОРУКАМА ЛИНДЗИЈА: Вучић ће издржати притиске око Косова

Novosti online

25. 08. 2020. у 12:33

МИНИСТАР одбране Александар Вулин реаговао је на изјаве професора Кера Линдзија.

ВУЛИН О ПОРУКАМА ЛИНДЗИЈА: Вучић ће издржати притиске око Косова

Фото: Танјуг

-Линдзи нема идеје које бих подржао када је у питању проблем Косова и Метохије али је он веома информисан интелектуалац и најаву притисака на председника Вучића није изрекао из академских већ из политичких разлога. Када у нашим медијима гледам и читам како београдски јунаци знају све шта би Трампу рекли у лице не могу да се не сетим како су у времену своје власти били мали и тихи и то не пред председником САД већ пред другоразреним чиновницима међународне заједнице. Шта су све прећутали и шта су све послушали види се по споразумима које су нам оставили да их испунимо", изјавио је министар одбране Александар Вулин за Новости упитан да прокоментарише изјаву Џејмса Кер Линдзија да САД желе свеобухватни споразум Србије и Косова и да ће то покушати на састанку 4. септембра због чега очекује велики притисак на председника Вучића-рекао је Вулин.

-Учествовао сам у преговорима са ЕУ које је водио председник Вучић и знам како изгледа када најмоћнији људи планете почну да прете и нападају, био сам сведок када је председник одбијао да уради било шта што може да нашкоди Србији и Србима потпуно спреман да цена одбијања буде наплаћена само њему. Веома сам забринут због појачавања притиска на председника Вучића пре састанка у Вашингтону и једино што ме храбри је чињеница да председник Вучић има и храбрости и мудрости да заштити интересе Србије и српског народа. Велике силе имају своје планове и није им много важно како се они односе према нама и нашим животима. Верујем да ће председник издржати а ја ћу бити уз њега и у овој борби-поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Varto Marx

25.08.2020. 13:05

Nece valjda da upere prst ili pistolj u predsjednika za Srpska svijetinu. Svi dobro znaju da se oko Kosmeta otimaju, nikada nije bijo u Albandkim rukama pa nece ni sada. To je cisto otimanje mafije sa zapada. Vucic samo moze rijeci ne kao sto znate to je S r p s k o, i gotovo Tacka.

Mišo Peć

25.08.2020. 14:28

Niko nas ne može naterati da pristanemo i učinimo nešto što je protiv naših interesa,od dvehiljadite godine do danas smo nažalost mnogo puta popuštali medjunarodnoj zajednici u korist Prištine a na našu štetu:puštanje albanskih terorista iz Srpskih zatvora,traženje mišljenja medj.suda o Kosovskoj nezavisnosti,izmeštanje Kosovskog pitanja iz UN na EU,ukidanja naših instirucija na severu Kosova,ispunjavanje svega iz Briselskog sporazuma a albancinci ni da čuju o ZSO i tako dalje.