НОВА АЛБАНСКА ПРОВОКАЦИЈА: Размена територија до признања - Прешевска долина да се припоји тзв. Косову, а Лепосавић Србији

Танјуг

19. 08. 2020. у 18:23

НОВА АЛБАНСКА ПРОВОКАЦИЈА: Размена територија до признања - Прешевска долина да се припоји тзв. Косову, а Лепосавић Србији

Новости

ЗАМЕНИK председника ЛДК и градоначелник Гњилана Љутфи Хазири изјавио је да Србија неће прихватити независност КиМ без компромиса.

Он је то рекао гостујући у емисији "Дебата плус" на телевизији Дукађини и додао да као предлог решења које ће, како он сматра, довести до признања, види размену територија, по којој би такозвана "Прешевска долина" требало да се мења за Лепосавић и 17 села, преноси приштински Телеграфи.

Он је оценио да КиМ нема друге проблеме са Београдом осим границе.

- (Тзв.) Косово са границама од 17. фебруара (2008. године) није довољно за неке Албанце - рекао је Хазири и истакао да не жели да Албанци у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи "остану под српском влашћу".

Како каже, он је за то да се та област врати тзв. Косову.

Упитан шта би требало заузврат да се да, Хазири је рекао да би Србији био припојен Лепосавић са 17 већинских српских села.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

buki

19.08.2020. 23:18

"Да се Прешево, Бујановац и Медвеђа ВРАТЕ косову????" Зашто Новости уопште објављују овакве баљезгарије разних болесних анонимуса?

Martinović Bernard

21.08.2020. 11:53

Слажем се са разменом. Али под условом да српска територија буде до Приштине и да нам дају северну Албанију са Драчом. Докле више да се српске земље деле?