ВРЊЧАНИ ИЗАБРАЛИ РУКОВОДСТВО: Потврђени су мандати укупно 25 оборника

Г.Ћировић

18. 08. 2020. у 16:31

У ЈЕДНОМ дану и на две одвојене седнице, Врњчани су у уторак експресно изабрали и скупштинску и извршну општинску власт, а поверење одборника локалног парламента поново су добили досадашњи челници престонице српског континенталног туризма.

ВРЊЧАНИ ИЗАБРАЛИ РУКОВОДСТВО: Потврђени су мандати укупно 25 оборника

Фото: Г.Шљивић

Тако ће и у наредне четири године Бобан Ђуровић бити председник општине, док ће Иван Радовић председавати општинским парламентом.

На конститутативној седници потврђени су мандати укупно 25 оборника, од којих 19 коалиције „Александар Вучић-за нашу децу“ и шест мандата листе „Ивица Дачић–СПС-ЈС Драган Марковић Палма“. Осим поново једногласно изабраног Радовића за функцију председавајућег у врњачкој скупштини, за његовог заменика поново је изабран Дане Станојчић, за секретара Саша Радисављевић, а за његову заменицу Јелена Радовић.

Фото: Г.Шљивић

Настављајући праксу да не мењају победнички тим, одборници су потом на хитно сазваној првој седници Скупштине, за председника општине поново изабрали Бобана Ђуровића који ту функцију обавља од 2012. године. У свом првом обраћању у новом мандату он је позвао све који учествују у политичком животу врњачке општине да свако у домену где је најбољи, да свој допринос остварењу визије Врњачке Бање као модерне, конкурентне и економски стабилне општине. 

Место његовок заменика опет је поверено Ивану Џатићу, а овом приликом изабрани су и чланови Општинског већа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)