ЗАВРШЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У ВАРВАРИНУ: СНС има убедљиву већину, у табор примили и одборника са листе СПС-ЈС

С. Бабовић

16. 08. 2020. у 22:07

ВОЈКАН Павић (СНС), који је у претходном мандату обављао функцију председника општине изабран је вечерас за пр едседника управо конституисане Скупштине општине Варварин.

ЗАВРШЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У ВАРВАРИНУ: СНС има убедљиву већину, у табор примили и одборника са листе СПС-ЈС

Н. М.

За заменика председника Скупштине изабрана је Јелена Весић, такође одборница СНС,док је Драгана Збиљић,као нестраначка личност постављена за секретара Скупштине, што је функција коју је и до сада обављала.

    Конститутивној седници присуствовало је 20 од 33 одборника колико их укупно има у парламенту,у коме СНС има комотну већину.На локалним изборима освојили су 19 мандата, али ће у парламенту имати 20,будући да је један одборник са изборне листе СПС-ЈС прешао у табор напредњака. То је ову групу ослабило за једна мандат, па ће их у парламенту имати-7. ГГ Наши Људи др Гордана Чабрић имају пет, док је ГГ Темнићка алтернатива-Братислав Петровић потврђено 3 одборничка мандата.

Н. М.


    Ово је била и друга конститутивна седница у Расинском округу, након што су у Ћићевцу прошле недеље формирани скупштински органи и потврђено писање “Новости” у вези с тим да ће већину имати 11 одборника са  листе Александар Вучић-За нашу децу,два одборника листе СРС-др Зоран Миливојевић-Батке и листа СПС-ЈС са једним мандатом. Председник општине Златан Кркић, лидер Покрета за очување општине Ћићевац, први пут после 2003.-е прелази у опозиционе редове,са 10 одборника. У скупштини ће бити и један одборник ГГ “Само домаћински”.
                   
СЛЕДЕЋИ - КРУШЕВАЦ


    КОНСТИТУТИВНА седница у Крушевцу биће оржана 18.августа,док ће се локални парламенти у Брусу,Александровцу и Трстенику конституисати 20.августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)