ДРЕЦУН: Лајчак ће бацити Србији понуду на сто

Танјуг

16. 08. 2020. у 08:21

ДРЕЦУН: Лајчак ће бацити Србији понуду на сто

Фото: Председништво Србије

НАРОДНИ посланик и бивши председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да су на обновљеним преговорима са представницима Београда приштински званичници покушали да добију нешто што им не припада и да им то није пошло за руком.

Дрецун је за Спутњик јуче рекао да европски посредник за дијалог Мирослав Лајчак спрема „документ“ због којег би Србији, уколико га не потпише, поново запретили санкцијама.

„Када су се састали председник Србије Александар Вучић и такозвани премијер Косова Авдулах Хоти, албански представник је у једном тренутку покушао да нам прода причу о ратној одштети све док му Вучић није жестоко одбрусио. Након тога, Хоти се жалио Лајчаку да му Вучић прети, али је остало то да нема говора да ћемо наставити разговоре о ратној одштети,” навео је Дрецун.

Он је истакао да Албанци искључиво желе да се разговара о томе да Србија призна независност тзв. Косова или о неким елементима који би, према Дрецуновом мишљењу, могли да се протумаче бар као посредно признање.

Дрецун сматра да Лајчак жели да се постигне низ договора о економској сарадњи, слободном протоку људи и капитала, расељенима и несталима.

"Након тога, он би да дода по неку реченицу и да дефинише све на једном папиру као свеобухватни споразум о нормализацији односа. Такав „документ“ би бацио на сто уз речи да ће нам уследити санкције ако га не прихватимо,” предвиђа Дрецун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Milan

16.08.2020. 16:44

Zašto kuknjava,pa to je osnova delovanja kapitalističke demokratije,pritisak,ucena,ultimatum,bombardovanje,pravo,Međunarodno pravo,Međunarodno ratno pravo,Povelja UN,ti ništa nepostoji,postoji samo interes kapitala i njihovih vlasnika,demokratija,otrcana floskula,a ljudska prava,čista utopija i izmišljotina krupnog kapitala koji odlučuje o svemu.

SRBIN

10.12.2020. 22:13

A KO JE LAJCAK da ista SRBIMA "baci na sto" uzmi ili ostavi.Ako je njegov STO OSTAVICEMO MU AKO JE NAS STO POCEPACEMO MU ULTIMATUM:NJEga nije poslao Bog da otima u zajednici sa SIPTARIMA SRPSKO.Nece moci i vratice se odakle je dosao ali mora da pazi AVIONI SU KVARLJIVI MA CIJI BILI!