Лукашенко пребацује ваздушно-десантне снаге на западну границу због напете ситуације

Новости онлајн

субота, 15. 08. 2020. у 21:43

Лукашенко пребацује ваздушно-десантне снаге на западну границу због напете ситуације

Фото: ЕПА

ЛИДЕР Белорусије Александар Лукашенко наредио је да се ваздушно-десантна бригада пребаци у град Гродно, који се налази у близини граница Пољске и Литваније, због напете ситуације на западним границама, преноси агенција Белта.

- Мене више забрињава ситуација на територији наших суседних држава – Пољске и Литваније. Тамо се, како вам је познато, одржавају војне вежбе НАТО снага. Примећује се ескалација и повећање оружаних компоненти на тим територијама. Наравно, не можемо да то не приметимо и да мирно гледамо.

- Када сам јутрос слушао извештај начелника Генералштаба приметио сам да и наше војнике брине исти проблем. Због тога молим, с обзиром на напету ситуацију на западним границама, да се пребаци ваздушно-десантна бригада из Витебска у Гродно - рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер данас је одржао састанак у Центру за стратешку контролу Министарства одбране Белорусије. Он је објаснио који је тренутно његов главни циљ.

- У овом тренутку немам других циљева, осим да сачувам независну и стабилну државу - рекао је Лукашенко.

Он је додао да у земљи има довољно ресурса да би се осигурала безбедност Белорусије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

populističke fore

15.08.2020. 22:16

Diktator protiv naroda. Izmislja da zabusi, kao i svi populisti. Da u Poljsku stizu jos 4.000 americkih vojnika poznato je vec nekoliko nedelja. Njegov problem su demonstracije. Sad ide na foru - samo da rata ne bude. Uobičajene populističke fore.