ХАЈКА НА СРПСКИ ТЕЛЕКОМ: Реакције поводом напада на ову компанију

Novosti online

14. 08. 2020. у 11:07

ХАЈКА НА СРПСКИ ТЕЛЕКОМ: Реакције поводом напада на ову компанију

Фото: Танјуг

ШОКИРАН сам толиком потребом неких да разарају све на штету државе, до сада наменску, а сада Телеком, рекао је председник Александар Вучић, поводом навода потпредседнице странке Драгана Ђиласа, Маринике Тепић и истакао да је циљ напада на Телеком последњих дана да се та компанија сруши, по сваку цену.

На тезу опозиције да је Телеком "каса једне политичке партије", Вучић је рекао да он нема ништа од те компаније, те узвратио подацима да је председник партије Маринике Тепић, Драган Ђилас, узео од Телекома 30 милиона евра, док је био на власти, од 2004. до 2012. године, на име своје две компаније.

На оптужбе Маринике Тепић реаговали су и други функционери СНС.

Фото: Ж. Кнежевић

 

ВУЧЕВИЋ: ЂИЛАС ЈЕ ИЗ ТЕЛЕКОМА ИЗВЛАЧИО НА ДЕСТЕИНЕ МИЛИОНА ЕВРА

Потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је да је Драган Ђилас, док је био на државним функцијама, осиромашио грађане Србије и увећао своје богатство захваљујући пословима са државном фирмом "Телеком Србија", а да данас, преко својих медија, покушава да то предузеће уништи, јер му представља директну конкуренцију.

Вучевић у саопштењу тврди да је Ђилас, преко својих фирми широм региона, из Телекома излачио на десетине милиона евра.

-Под плаштом такозване ''пословне сарадње'' са Телекомом, односно новцем грађана Србије, преко Ђиласових фирми плаћане су разне медијске услуге. Ти послови нису били ништа друго него абнормално богаћење Ðиласа који је, захваљујући Телекому и новцу грађана Србије, постао богатији за бар 30 милиона евра- рекао је Вучевић реагујући на критике Маринике Тепић, потпредседнице Странке слободе и правде Драгана Ðиласа, у вези са пословањем Телекома.

Навео је да данас Ђилас, преко "својих плаћеничких медија" покушава да уништи Телеком јер му представља директну конкуренцију.

-Ђилас, који држи више од 50 одсто на тржишту дистрибуције телевизијских садржаја срамним оптужбама и лажима удара на једину конкуренцију, само зато што није више његова ''касица прасица'', и што Телеком више не пуни његове џепове- рекао је Вучевић.

Додао је да је Ђилас на власт дошао са 70.000 евра, а са ње отишао, по сопственом признању, са 25 некретнина.

-Колико је од свега тога народних пара? Очекујем да ће надлежни државни органи коначно постати заинтересовани за богаћење Ђиласа захваљујући разним малверзацијама са државним фирмама-рекао је Вучевић.

Затражио је да се под хитно испитају послови које су Ђиласове фирме имале са предузећем "Телеком Србија" и да грађани коначно добију одговор на питање како су Ђиласове фирме добијале послове по повлашћеним условима.

Фото: Архива Вечерње Новости

 

ОРЛИЋ: ХАЈКА НА СРПСКИ ТЕЛЕКОМ ЈЕ МОТИВИСАНА НОВЦЕМ


Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке, каже да је хајка на српски Телеком, коју спроводи тајкунско – лоповски бивши режим под командом жутог тајкуна Драгана Ђиласа, очигледно мотивисана новцем.

-Намере да се пословање Телекома угрози, његова вредност уруши, а потом ова фирма баци у чељусти тајкуна намерачених да остваре монопол на српском тржишту по сваку цену, дошле су као последица чињенице да – ти тајкуни данас Телеком више не могу да черупају. А умели су, још како. И баш зато што мисле да су тада прошли некажњено, данас се поново иживљавају над имовином и новцем свих грађана Србије. Тој бахатости се једном мора стати на пут. Зато тражим од надлежних органа: хитну истрагу организоване пљачке Телекома од стране Ђиласовог картела. Пљачке која је тешка више од 30 милиона евра, наравно – народних пара-каже Орлић.

-Управо толико су обрнуле Ђиласова фирма „Дајрект медија“ и њена зависна друштва кроз „пословне“ шеме са Телекомом Србија и његовим компанијама у региону – гле чуда, баш у време када је жути тајкун био на власти. Само у периоду од 2004. до 2007. директно је из Телекома Србија Ђиласовим фирмама плаћено више од 4,3 милиона евра за „маркетиншке услуге“. Телекомове компаније у Црној Гори и БиХ су од 2007. до 2012. платиле „услуге“ фирмама под контролом овог тајкуна у вредности већој од 8,1 милиона евра. И као да је све то мало, компанија српског Телекома у БиХ је, у истом периоду, омогућила повлашћени закуп медијског простора поново Ђиласовим фирмама: у вредности од 17,2 милиона евра, али по цени од тек 12 милиона, поклонивши тако кроз „попуст“ скоро 5,2 милиона евра тајкунској „сиротињи“ која се у силним милионима просто дави-рекао је Орлић.

-Ово је све новац наше националне компаније, дакле новац грађана ове земље. И ово је истина о черупању Телекома и исисавању милиона који тим грађанима припадају у приватне џепове разбојника на политичким функцијама. У аранжманима каквих није било никада пре Ђиласовог доласка на власт, нити након што је ту власт он изгубио, кроз „попусте“ какве су добијале само његове фирме и нико други, овај новац грађана Србије завршио је у вечито незаситим канџама шефа жутог картела. Институције ове земље пред тим грађанима имају обавезу: да овај муљ коначно разгрну и најзад утврде одговорност за очигледну пљачку. Јер док се то једном не догоди, уништитељи Србије и тајкунске дерикоже се очигледно неће зауставити. Наставиће да руше све што не могу више да пљачкају директно, не либећи се да сруше чак и целу Србију у свом пакленом походу на власт, моћ и народну касу. Да ли ће поједини носиоци правосудних функција најзад почети да се баве својим послом, или ће ћутањем и даље доказивати верност бившем режиму који их је и изабрао на функције? Ово питање данас поставља цела пристојна, одговорна и поштена Србија. Мада увек уљудна и често тиха, она је у убедљивој већини, и зато одбија да ћутећи посматра док јој грабљивци поново спремају омчу. Њу тајкуни не могу ни да застраше, ни да покоре, ма колико силни и богати били. Њену су снажну вољу осетили већ много пута, крајње је време да осете и њене законе-рекао је Орлић.

Миленко Јованов / Фото Танјуг

 

ЈОВАН: ТАЈКУНИ ЂИЛАС И ШОЛАК БИ СЕ НА РАЧУН ТЕЛЕКОМА БОГАТИЛИ


-Захтевам од државних органа Србије да спроведу хитну истрагу о томе како су и на који начин фирме Драгана Ђиласа исисале 30 милиона евра из Телекома- изјавио је Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

-Држава је дужна да заштити свој капитал, али и да покаже да је недопустиво да пљачка државне компаније од стране директне конкуренције оличене у Ђиласовим компанијама и под политичким кишобраном тадашње жуте власти прође без икаквих последица и озбиљне истраге о томе-каже Јованов.

-Данас је јасно да се читава харанга против Телекома и његовог руководства води зато што су се ти људи усудили да се боре за јачање Телекома, а не Ђиласових и Шолакових фирми, што људи у Телекому раде за Телеком, а не за Ђиласа и Шолака, као и због тога што данас није допуштено да Ђилас и Шолак наслањају своје компаније на Телеком, да би, попут паразита, користили ресурсе Телекома, исисавали новац из њега и темељно га уништавали на корист својих компанија. Зато су тајкуни нервозни, али њихова нервоза не може и не сме да буде разлог да државни органи не реагују и не истраже планирано и стратешко уништавање Телекома да би се отворио простор, тржиште и омогућио раст директној конкуренцији и да би се тајкуни на рачун Телекома богатили-рекао је Јованов.

Фото: Танјуг

 

ВУЛИН: МАРИНИКА ДА ПИТА СВОГ ШЕФА ЂИЛАСА КОЛИКО ЈЕ МИЛИОНА УЗЕО ПРЕКО ТЕЛЕКОМА


Председник Покрета социјалиста Александар Вулин реаговао је данас поводом покушаја Ђиласове Маринике Тепић да својим лажима нанесе штету државној фирми Телеком Србија.

Вулин је рекао да Мариника лаже о Телекому, али да још увек није стигла да пита колико је милиона узео Ђилас послујући са Телекомом док је био власт и власник маркетиншоог простора.

- Мариника још није стигла да пита колико је милиона узео Драган Ђилас послујући са Телекомом у време док је био и власт и власник маркетиншког простора у Србији- казао је председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Вулин је истакао да верује да ће Мариника наћи времена да пита Ђиласа колико је узео новца од Телекома и РТС-а и подсетио Тепићеву да кокошке у Моровићу још увек чекају њено извињење.

- Верујемо да ће наћи времена да пита свог послодавца колико новца је узео од Телекома, РТС-а и других јавних предузећа. Док не нађе времена да то и уради, може да се извини кокошкама на војној фарми у Моровићу које је оптужила да учествују у узгајању марихуане- навео је лидер ПС-а.

Лидер ПС-а је додао да се нада да се Ђиласова Мариника неће толико наљутити да тражи од неког нарко-дилера да исељава и нас, као што је тражила да се исели новинар из Панчева.

- Надамо се да се Мариника неће и на нас толико наљутути да ће тражити од неког од нарко дилера да и нас исели као што је тражила да осуђивани нарко дилер исели новинара из Панчева- казао је председник ПС-а Александар Вулин поводом лажи Маринике Тепић о државном Телекому.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (50)

milos

14.08.2020. 12:19

pritskom kroz medije iz Luksemburga , pokusavaju da smanje vrednost telekoma..Pitam javnost ,kada Francuska , EU generalno mogu da jednokratno oporezuju Mikrosoft ,za sav pretpostavljeni ostvareni prihod u Francuskoj ,sta sprecava Srbiju da to isto uradi firmama iz Luksemburga , raznih ostrva i sl.

caca

14.08.2020. 17:46

@Srećko - Odavno je svima poznato da opozicija narušava ugled svima,i to nije ništa novo!!!! Svojim lažima nanose veliku štetu i narodu i drzavi,i na taj način se nadaju da će dobiti poverenje građana!!!!

Sandra

14.08.2020. 13:49

Veoma je nezahvalno ponasanje pojedinaca koji na bilo koji nacin zele da naruse nasu drzavu, nasu uspesnu privredu i srpsku najznacajniju telekomunikacionu kompaniju koja pokazuje izuzetne rezultate u poslovanju.

Jana

14.08.2020. 19:51

Najlakše je razarati i pljuvati. Mariniki je uvek bio cilj da diže prašinu, nije važno da li ima osnova za to. Ići u korak sa vremenom u telekomunikacijama je veoma skupo i zahteva ogromna ulaganja, a Telekom pruža najmodernije i najkompletnije usluge u Srbiji.

Ivana

14.08.2020. 20:10

Telekom je glavna konkurencija SBB naravno da tajkunima to smeta, što su se pojavili na našem tržištu. Dragan Đilas mmora da odgovara, za svako propalo preduzeće u Srbiji, pa Mišković i Draškovići takođe.