ВУЧИЋ О НАЈАВИ ДА ЋЕ ЦРНА ГОРА ОТВОРИТИ ГРАНИЦЕ: Изнео став, а онда објаснио каква је ситуација са короном у Србији

Novosti online

петак, 14. 08. 2020. у 10:12

ВУЧИЋ О НАЈАВИ ДА ЋЕ ЦРНА ГОРА ОТВОРИТИ ГРАНИЦЕ: Изнео став, а онда објаснио каква је ситуација са короном у Србији

Фото: Пинк Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић у емисији Ново јутро на телевизији Пинк поздравио је најаву да ће Црна Гора отворити најаве са Србијом и додао да епидемиолошка ситуација у Србији постаје боља.

- Лепо је, радостан сам због тога. Имате много људи из Србије који имају викендице у Црној Гори, рођаке, породице, огроман број Срба живи тамо. Најближи смо вековима - рекао је Вучић - рекао је Вучић и додао:

- Бројеви су бољи, ситуација је боља. Постоје ти таласи, са оним тешким смо успели да се изборимо, али није време за опуштање. Било је оних млађих, али су жртве највише старији и они гојазнији. Видите да и код млађих изазива проблеме, важно је да одржавамо дистанцу, метар и по, колико је могуће. Ствари у Србији иду много боље. Надам се да нећемо никад више отворити Арену или Сајам, ничу две ковид болнице. Толико нових болница градимо, од Инфективне преко Дедиња 2, радимо онкологије у више места. Много новца смо уложили а у здравствени систем мора да се улаже, показало се колико је то битно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (51)

Moji ti znaš koji

14.08.2020. 10:33

Procenat obolelih u CG je u četiri najveća u Evropi. Minimum je, po povratku, obavezan test i 14 dana karantina. Osim toga, ovo je politička odluka da se omogući dovlačenje fantomskih glasača iz Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

Otvaranje granica Crne Gore prema Srbiji je odlicna vest, posebno za ljude iz Crne Gore koji zive u Srbiji, za one koji zele da letuju u Crnoj Gori, za one koji imaju rodbinu u Crnoj Gori i obrnuto. Situacija sa korona virusom se blago stabilizovala pa u skladu sa tim je i relaksacija mera.

Kosta

14.08.2020. 18:02

Na prvu najavu otvaranja granica koju je dala Crna Gora, Srbija je odgovorila puštanjem njihovih građana bez PCR. Oni još ćute, ne izjašnjavaju se o ovoj meri. Neka, ako je uvedu, imaće manje turista. Za porodicu od 4 člana to je veliki izdatak.