ВРАЋЕН СА ЈАРИЊА: Владика Теодосије заустављен због две канте меда

Танјуг

14. 08. 2020. у 09:27

ВРАЋЕН СА ЈАРИЊА: Владика Теодосије заустављен због две канте меда

Фото: Танјуг

ВЛАДИКА рашко-призренски Теодосија синоћ је заустављен на административном прелазу Јариње, а директора Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истиче да је то бахати чин самовоље којим се вређа читав српски народ и Српска православна црква, којој је на овај начин поручено да њена неприкосновена права може да погази било који административни радник Приштине.

Онемогућавање нашег црквеног великодостојника да се слободно креће по својој епархији јесте најфлагрантније кршење верских слобода и шамар свим православним верницима на Косову и Метохији, навео је Ђурић у саопштењу.

То што је владики Теодосију, после удаљавања са административног прелаза и вербалног малтретирања, наводно због две канте меда, на крају ипак омогућено да ступи на Косово и Метохију овај инцидент не чини мање страшним, нагласио је Ђурић.

Истиче да је ова брутална увреда на рачун Српске православне цркве одраз некултуре и политичког екстремизма, који на сваком кораку има потребу да искаже свој презир према српској култури, вери и традицији.

-Захтевамо од представника међународне заједнице на Косову и Метохији да упозоре Приштину да је такво понашање недопустиво и да коначно схвате да је сваки напад на СПЦ заправо напад на хришћански карактер наше јужне покрајине и на европску културу у целини, те да у складу са тим и поступају-казао је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pera

14.08.2020. 18:54

Kad budu ogromne gužve na graničnim prelazima, i kad svi putuju negde, srpske vlasti trrba da daju narađenje graničnoj policiji da sve muslimane, Šiptare i Albance, pretresaju i po tri puta, dok ne nađu neku takvu zavrzlamu. E onda treba tako isto da ih maltretiraju. Oko za oko...