ЛАЗАНСКИ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Амбасадор Србије открива коме се Путин жестоко замерио (ВИДЕО)

Novosti online

13. 08. 2020. у 15:00

ЛАЗАНСКИ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Амбасадор Србије открива коме се Путин жестоко замерио (ВИДЕО)

Фото: Пинк ТВ Принтскрин

АМБАСАДОР Србије у Русији Мирослав Лазански гостујући у Новом јутру ТВ Пинк говорио је о руској вакцини против корона вируса, али и недавној аферу око српског извоза оружја у Јерменију.

Лазански је рекао да ако председник Руске Федерације каже да је вакцина створена, тестирана, да је ушла у производњу и да је члан његове породице вакцинисан, ту изјаву треба узети озбиљно.

- Председник Русије не би изашао са таквим ставом у јавност, а да то није тако... Ово је епохално, задужује цело човечанство, а оно што стиже са запада је исполитизовано. Ту има бојазни од конкуренције. Вакцина ће бити доста продавана у иностранству и наравно да фармацеутска индустрија то гледа као удар на њене интересе. Да ли је убрзано створена или не? Русија се већ седам, осам месеци бави питањем вакцине. Ту су укључени не само цивилни, већ и војни институти...То је дуг процес. Треба им одати признање што су овако брзо створили вакцину - казао је Лазански.

Говорећи о епидемији коронавируса Лазански каже да између 150.000 и 200.000 људи Руси дневно тестирају и да веома озбиљно томе приступају, као и да је у Русији број умрлих врло мали у односу на број становника 

Лазански се осврнуо и на недавну аферу у вези са српским извозом оружја у Јерменију.

- У питању је невероватна политизација. Када је извоз оружја у питању, постоје само два критеријума, ако не постоје санкције ЕУ и УН ми можемо коме год хоћемо да извеземо оружје. Постоји препорука ЕУ да се не извози оружје у Јерменију, али то је само препорука. Знате ли колико смо само оружја извезли у Азербејџан. Извоз оружја није никаква тајна, то је најнормалнија ствар у свету. У Јерменију извози и Русија. Неке земље ЕУ извозе наоружање чак и на Косово које није чланица УН. Шта ћемо ту да радимо?! Морате да имате техничку културу, није довољно само знање да бисте то коментарисали. Невероватно ми је да се око тог извоза нашег оружја у Јерменију ствара толико фабрикована афера. Поставља се питање: Да ли постоји забрана? Не. Да ли ће Јерменија то оружје моћи да користи против Србије? Не. Да ли ће то оружје бити коришћено у сврху тероризма? Не. Имали смо исту такву аферу пре много година, да ли је Србија извезла оружје у Јемен. Хрватска компанија нас је тада оптужила за то - сматра Лазански

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

dan

13.08.2020. 16:22

Дачић је недавно рекао да ако се вакцина појави пре септембра онда је то доказ завере! Шта је сад ?! Причало се да за тестирање треба барем 1 година !

Lucky

15.08.2020. 10:59

@nesicad - Nije istina, ne laži. Testirana je na dovoljnom uzorku odraslih i za njih je bezbjedna. Nije testirana samo na djeci i ona je neće ni dobijati dok se ne potvrdi da je bezbjedna i za djecu. To je ta treća faza.

Nemožeimećirilicom

13.08.2020. 16:34

Па и други имају вакцине које су трећој фази тестирања. Руси их "претекли" тако што су своју прогласили спремном без треће фазе. Без тога не може да се уопште разматра за коришћење у нормалним земљама

Mile

13.08.2020. 17:41

Miroslave u pravu si po pitanju ruske vakcine.Sve ovo je zapadnjacka zavist i ljubomora s pitanju jr velika dobit.Bas juce sam gledao debatu na tu temu na francuskom tv.kanalu CNews s obzirom da zivim u Francuskoj. Pa su neki profesori sumnjicavo vrteli glavom izjavljujuci neke nebuloloze a neki su se cak i sprdali na racun Putinovih izjava .Mislim da bi on trebao da ih opomene kao sto je to uradio sa srbomrscem Sirakom kad ga kritikovao po pitanju Cecenije ,pa za nepunih nedelju dan Sirak daje novinarima dva oprecna intervjua.Jel za takve licemere postoji samo jedann nacin -SILA.A ne mesanje u unutrasnju i spoljnju politiku jedne drzave koja nije ugrozila njihov suverenitet i teritorijalni integritet.Ali takva politika im de obija o glavu imaju atentate kad god pozele ili nr.

Olja

13.08.2020. 18:34

Руси су ДОРАДИЛИ постојећу вакцину против САРСа, значи, имали су већ вакцину коју су усавршили према корона вирусу који је актуелан!!!Користили су искуства са вакцином против еболе и због тога што су већ знали , тако су брзо дошли до резултата!Потцењивати наслеђе овјетске науке је неозбиљно!!!

EvGenije

13.08.2020. 20:33

Ne razumem čemu kritike. Niko nikog ne tera da primi rusku vakcinu. Kome se ne sviđa, neka čeka američku, nemačku, kinesku... Ili neka sluša Lukašenka i naliva se rakijom i kljuka belim lukom. Ništa bolje od svoje volje.

Ruzica

13.08.2020. 21:26

Ja neznam kome se Putin zamerio zbog vakcine ali verujem u ispravnost Ruske vakcine. To mogu reci iz opravdanih razloga od kada koristim Ruski fotokataliticki preciscivac vazduha, koji cisti i dezinfikuje vazduh u zatvorenom prostoru. Idealna stvar za Bolnice, Domove zdravlja, Vrtice, Restorane, Trzne centre i mnoge druge zatvorene ustanove.

baunti

31.08.2020. 06:47

Нисам неки љубитељ запада, али истини за вољу - било који озбиљан научник који зна ишта о корона вирусима зна да је против њих (да, има их на стотине варијаната) скоро немогуће направити ефикасну вакцину, јер превише брзо мутирају. Било је покушаја у прошлости који нису успјешно завршени. Тако да у овом случају не вјерујем ни руској, али и ни једној другој вакцини коју ће било која фармацеутска компанија да избаци на тржиште. У питању је само грабљење пара.