ДЕМОКРАТЕ ОСТАЈУ НА УЛИЦИ? Извршитељи избацују ДС због дугова

Д. М.

среда, 12. 08. 2020. у 11:28

ДЕМОКРАТЕ ОСТАЈУ НА УЛИЦИ? Извршитељи избацују ДС због дугова

Просторије ДС

СУДБИНА одбора Демократске странке у Новом Саду и Нишу, које су извршитељи због дугова избацили из просторија које користе у овим градовима, могла би да задеси многе филијале ДС широм Србије, а није искључено ни да на ред дође пописивање имовине у централи странке у Нушићевој улици у Београду.

Странка је "до гуше" у дуговима, а како за "Новости" каже секретар ДС Горан

Јаић никакво решење се не назире:

- Исељење прети свим одборима странке јер смо у блокади пуних пет година. Тренутно дуг износи око 68 милиона динара, тачно је да је он некада био много већи, али странка због неизласка на изборе више није ни у републичком парламенту ни у локалним скупштинама. Из буџета нам више не лежу никакви приходи. Могуће је да нас иселе из свих просторија које користимо и да попишу инвентар и имовину.

Наши извори кажу да су и функционери и чланство странке веома узнемирени, јер остајање без општинских одбора, односно просторија где могу да раде практично значи и крај странке:

- На крају ће нам дугови угасити странку, а председник Зоран Лутовац и екипа око њега апсолутно не реагују. Он се већ дуже понаша као стечајни управник ДС, очигледно по налогу неких изван странке. Њему је много битније да формира некакав нови, опет неуспели опозициони савез. А да ствар буде још гора, поједини функционери из Новог Сада возе службене аутомобиле у власништву странке, која им притом плаћа и огромне казне за паркирање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Nebojša

12.08.2020. 12:01

Nejasno je kako se onda LDP koji je duze i u vecim dugovima tolerise. A ima i URS ciju kasu i sve pare je drzao i s njom uoravljao Ivica Kojic da to nije naplaceno. Stranke koje su u blokadi moraju biti tretirane isto kao i preduzeca, jer one i jesu fakticki DOO njihovih predsednika poput SRS na primer.

Hrvoje

12.08.2020. 13:09

Демократска странка је странака деце бивших Брозових високих и виших функционера. Они су, после 5. Октобра, опљачкали Србију и изнели из земље преко 51. милијарду долара о чему пише амерички новинар Мајк Хадсон. Зашто Новости не пишу из тог угла него, тобож, претстављају ДС као сиромашну - СИЦ!