НЕ ИЗВОЗИМО У ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ ПОД САНКЦИЈАМА: Председник о оптужбама за продају оружја

Танјуг

уторак, 11. 08. 2020. у 14:26

НЕ ИЗВОЗИМО У ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ ПОД САНКЦИЈАМА: Председник о оптужбама за продају оружја

Фото: Танјуг

ПОВОДОМ извоза српског наоружања, попут извоза у Јерменију, што опозиција иначе пребацује властима, иако је прва за време своје власти дала сагласност на такве испоруке, Вучић указује да се део производње продаје и нашој армији, али се и извози.

- У чему је игра да један део тајкунских мадија под котролом тајкунских политичара сваког дана мора да води кампању против наше војне индустрије? Да ли је то да би Бугари узели нама посао ? Како онда у Крушику да има посла, када сте уништили тај посао? - запитао је он.

Вучић је рекао да има оних који би да руше извоз српске војне индустрије, па макар и они прописали тај извоз, односно донели одлуку да се Јерменија изузме из забране извоза.

- Ја то не могу да радим, јер морам да бринем о војној индустрији. Морамо да бринемо и о пријатељима у Јеревану и Бакуу и како се односимо према једнима и другима - објаснио је он.

Вучић је подсетио да у српској одбрамбеној индустрији ради 17.000 људи, а ако се спречава извоз, онда се угрожавају та радна места.

- Ако не можемо да продамо ниједан наш метак, пиштољ, пушку или гранату...а одакле плате да се плаћају - рекао је он.

Истакао је да постоји листа дозвољених крајних корисника, које се Србија стриктно придржава, и не извози у земље које су под санкцијама.

- Хоћете да нам дате додатне дозволе, као што сте кренули 2002.да уништите сопствену војску ? Уништавали су Стреле за 156 долара, а знате шта бисмо дали да их имамо неких 150.000 ? Мој посао као врховног команданта је да градим снажну војску, и данас је десетоструко снажнија него пре. Али, нисам ни близу тога да сам задовољан - рекао је он.

Најавио је да ће држава наставити да помаже одбрамбеној индустрији, додајући да она мора да се бори за нова тржишта, за шта је потребна подршка грађана Србије, а не критика оних који се не питају како ће се плате исплатити.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)